Mainos

Lintuinfluenssaa löytyi myös Gotlannista

Maailman terveysjärjestö WHO on tiedottanut perustavansa noin sadan lintuinfluenssa-asiantuntijan ryhmän, joka tarkoituksena on auttaa paikallisviranomaisia reagoimaan virusepäilyihin entistä nopeammin.

Ruotsissa on jälleen todettu uusia lintuinfluenssatapauksia. Tällä kertaa H5-tyypin lintuinfluenssaa havaittiin kahdessa tukkasotkassa, jotka löydettiin jäätiköltä Gotlannin saaren itäpuolelta.

- Ei ole kovinkaan yllättävää, että tautia löytyi nyt juuri Gotlannista. Viruksen aiempaan leviämiseen nähden se on varsin loogista, sanoo eläintautien asiantuntija Ulla Carlson Ruotsin eläinlääketieteen virastosta.

Viranomaiset aikovat perustaa myös Gotlantiin suoja- ja valvonta-alueen ja toimittaa kaikki alueelta löytyvät kuolleet villilinnut tutkimuksiin.

Tautia on löytynyt Ruotsissa aiemmin Oskarshamnista, Karlskronasta ja Oxelösundista.

Kaksi uutta uhria Indonesiassa

Maailman terveysjärjestö WHO on tiedottanut tänään perustavansa noin sadan lintuinfluenssa-asiantuntijan ryhmän, jonka on tarkoitus auttaa paikallisviranomaisia kaikkialla maailmassa reagoimaan virusepäilyihin entistä nopeammin.

- Keräämme rekisteriin ihmisiä, joilla on hyvä koulutus viruksentorjunnasta, itse epidemiasta ja siitä, millainen uhka tauti on. Tarvitsemme ihmisiä monenlaisilta aloilta, WHO:n influenssaohjelman johtaja Keiji Fukuda sanoo.

Lintuinfluenssan on vahvistettu vaatineen jälleen kaksi uutta uhria Indonesiassa. Maan terveysministeriön mukaan ulkomaiset laboratoriot totesivat 3- ja 12-vuotiaiden lasten kuolleen tautiin, joka on surmannut maassa nyt 22 ihmistä.

Lintuinfluenssaan on kuollut kaikkiaan 96 ihmistä seitsemässä maassa.

(MTV3-STT-TT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.