Mainos

Lintuinfluenssa vaati neljännen uhrin

Turkissa viikonloppuna menehtyneen tytön kuolinsyyksi on varmistunut lintuinfluenssa. Maan terveysministeriö ilmoitti, että 12-vuotiaan tytön laboratorionäytteissä todettiin H5N1-virusta.

Tähän mennessä Turkissa tautiin on kuollut neljä ihmistä ja tartunnan on saanut yhteensä kaksikymmentä. Sairastuneiden joukossa on myös eilen kuolleen tytön veli.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAOn mukaan Turkilla on silti edelleen mahdollisuuksia estää taudin leviäminen pysyväksi riesaksi. Arvio oli myönteisempi kuin vielä muutamia päiviä sitten.

FAO on kuitenkin huolestunut siitä, että lintuinfluenssa saattaa edetä naapurimaihin kuten Georgiaan, Iraniin, Syyriaan ja Armeniaan.

Kreikka on kehottanut kansalaisiaan välttämään matkustamista Turkkiin. Maiden väliset rajat pysyvät toistaiseksi auki.

Tautia on esiintynyt siipikarjassa ja luonnonlinnuissa kolmasosassa Turkkia. Kahden viikon aikana maassa on teurastettu 764 000 lintua.

Tautia on aiemmin esiintynyt ihmisillä lähinnä Kaakkois- ja Itä-Aasiassa. Maailman terveysjärjestön WHO:n tietojen mukaan tautiin on kuollut noin 80 ihmistä ja tartunnan on saanut 150 ihmistä vuoden 2003 jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.