Mainos

Lintuinfluenssa saa ruotsalaiset hamstraamaan lääkettä

Maailmanlaajuinen influenssaepidemia ei Ruotsin sosiaalihallituksen mukaan kuitenkaan ole yhtään sen lähempänä nyt kuin aikaisemminkaan.

Ruotsissa pelko lintuinfluenssasta on saanut ihmiset ostamaan apteekin lääkevarastot monin paikoin tyhjiksi.

Ruotsalaisten lääkeintoilua selittää osaltaan tiedot siitä, että lääkärit varastoivat lääkettä perheittensä suojaksi. Sosiaalihallituksen suositus on silti toinen.

- Lääke tuo mukanaan monta ongelmaa, joista yksi on, että syntyy vastustuskyky. Lääke menettää tehonsa, jos sitä otetaan turhaan varmuuden vuoksi, kertoo sosiaalihallituksen pääjohtaja Kjell Asplund.

Sosiaalihallituksen suunnitelman mukaan varastossa tulee olla noin puoli miljoonaa lääkekuuria. Lääkkeet on varattu niille, joille sairastuminen olisi jo entisestään heikon kunnon vuoksi kohtalokas sekä niille, jotka sosiaalihallitus luokittelee yhteiskunnan avainhenkilöiksi.

- Tiettyjen yhteiskunnan toimintojen, kuten sähkö-, jäte- ja vesihuollon sekä terveyden- ja sairaanhoidon tulee sujua, toteaa Asplund.

Maailmanlaajuisen influenssaepidemian ollessa tosiasia päämääränä on rokottaa kaikki ruotsalaiset. Alkuun rokotetta ei silti tule riittämään kaikille.

Sosiaalihallituksen mukaan nyt pitää pohtia, tulisiko rokotetta ryhtyä valmistamaan Ruotsissa tai yhteistyössä muiden pohjoismaiden kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.