Mainos

Lintuinfluenssa riehuu jälleen Aasiassa

Vaarallinen lintuinfluenssavirus H5N1 on vaatinut yhden ihmisen hengen Kiinassa. Lisäksi tänään vahvistui positiivinen ihmiseen siirtynyt tartunta Pohjois-Vietnamissa.

Kiinan terveysviranomaiset vahvistavat, että 19-vuotias nainen oli kuollut pekingiläisessä sairaalassa eilen. Hän oli sairastunut jouluaattona ostettuaan yhdeksän ankkaa Pekingin ulkopuolella sijainneelta marketilta. Kolme päivää myöhemmin nainen oli hakeutunut sairaalahoitoon, jossa tartunta todennettiin.

Kiinassa todettiin viime vuonna ihmisillä kolme vahvistettua H5N1-tartuntaa, jotka kaikki johtivat kuolemiin.

Samana päivänä, kun viruksen saanut kiinalaisnainen oli hakeutunut sairaalahoitoon oli myös kahdeksanvuotias vietnamilaistyttö sairastunut keuhkokuumeeseen syötyään siipikarjatuotteita. Vietnamin terveysviranomaiset vahvistivat tiistaina, että tytön taudinaiheuttaja on H5N1-virus.

Vietnamissa on annettu maanlaajuinen lintuinfluenssahälytys. H5N1 tappoi viisi vietnamilaista viime vuoden alussa. Yhteensä virus on vaatinut 52 vietnamilaisen hengen. Maailmanlaajuisesti lähes 250 ihmistä on menehtynyt lintuninfluenssaan.

Tällä hetkellä H5N1-virus tarttuu heikosti ihmisestä toiseen, mutta viruksen pelätään muuttavan muotoaan herkemmin ihmiseen tarttuvaksi. Suomen Sosiaali- ja terveysministeriön asettaman työryhmän joulukuisen lausunnon mukaan pandemian uhka on edelleen todellinen. Suomeen saapui kesällä 5,3 miljoonaa lintuinfluenssarokotetta pademian varalle.

(MTV3-Reuters-AFP)

Lue myös: (26.6.2008)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.