Mainos

Lintuinfluenssa levisi Intiaan

Maan viranomaisten mukaan noin 50 000 linnun epäillään kuolleen tautiin viime päivinä.

Intiassa on todettu maan ensimmäiset lintuinfluenssatartunnat. Ihmiselle vaarallista H5N1-virusta on tavattu siipikarjassa Länsi-Intiassa.

Maan viranomaiset ovat vahvistaneet, että tautia on havaittu Maharashtran osavaltiossa. Heidän mukaansa noin 50000 linnun epäillään kuolleen tautiin viime päivinä.

Myös Iranissa yli 130:n kuolleena löydetyn joutsenen tiedetään kantaneen H5N1-virusta.

Pohjois-Saksastakin on löydetty lisää lintuinfluenssatartuntoja. Viranomaisten mukaan melkein 30 kuolleen linnun on todettu kantaneen H5N1-virusta Rügenin saarella Itämerellä.

Saksan maatalousministeri Horst Seehofer kertoi eilen, että noin 80 linnun näytteitä tutkitaan laboratoriossa. Seehofer sanoi uskovansa, että lisää tartuntoja ilmenee pian.

Lisäksi Itävallasta on havaittu lisää lintuinfluenssaan kuolleita lintuja. Tautia todettiin tänään muun muassa kuolleessa joutsenessa Pohjois-Wienissä. Aiemmin tautiin kuolleita lintuja löydettiin maan eteläosasta.

Uusi kuolonuhri Indonesiassa

Indonesia on varmistanut jo 19:nnen lintuinfluenssakuoleman, kun 23-vuotiaan miehen kuolinsyyksi varmistui H5N1-virus.

Jo 27 ihmistä on sairastunut lintuinfluenssaan Indonesiassa. Kahdeksan heistä on selvinnyt taudista. Linnuilla tautia on tavattu jo lähes koko maan alueella.

Indonesian terveysministeriö ilmoittaa maan aikovan nostaa Tamiflu-lintuinfluenssalääkevarastonsa neljään miljoonaan tablettiin.

Terveysministeri Siti Fadilah Suparin mukaan tavoitteeseen pitäisi päästä parissa kuukaudessa. Hän sanoo, että varastoja yritetään kasvattaa senkin jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.