Mainos

Lintuinfluenssa leviää yhä Aasiassa

Lintuinfluenssa jatkaa leviämistään Aasiassa. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAO:n mukaan tauti on levinnyt Vietnamissa myös sikoihin.

Lintuinfluenssa on tarttunut siipikarjaan kymmenessä Aasian maassa.

Lintuinfluenssa jatkaa leviämistään. Taiwanissa on varmistunut kahdeksan kanafarmin saaneen tartunnan ja Vietnamissa on raportoitu kaksi uutta kuolemantapausta.

Lintuinfluenssa on levinnyt siipikarjaan kaikkiaan kymmenessä Aasian maassa. Tauti on vaatinut kuolonuhreja Vietnamin lisäksi myös Thaimaassa, missä siihen on kuollut viisi ihmistä. Kuolleita on nyt kaikkiaan 18.

Merkkejä lintuinfluenssaviruksesta on havaittu Vietnamissa myös sioista, ilmoitti YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO tänään. FAO:n edustaja sanoi Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa, että nyt selvitellään, mikä olisi paras toimintatapa.

Brittiläisen tiedejulkaisun Sciencin mukaan 30 miljoonaa ihmistä vuonna 1918 tappanut influenssa oli sekin peräisin linnuista. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan vielä ei kuitenkaan ole todisteita, että lintuinfluenssa olisi toistaiseksi tarttunut ihmisestä toiseen. Tämä on kuitenkin mahdollista kahden vietnamilaissisaruksen kuolemantapauksessa.

(MTV3-STT-AFP)

Matkailu Thaimaahan varsinkin lähialueilta on vähentynyt selvästi lintuinfluenssan aiheuttamien kuolemantapausten takia.
(Kymmenen uutiset 06.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.