Mainos

Lintuinfluenssa leviää Vietnamissa

Lintuinfluenssan tappavaa kantaa löydettiin ensimmäistä kertaa Aasiasta toissa vuoden lopulla.

Lintuinfluenssa on vaatinut jälleen kuolonuhrin Vietnamissa. Lääkärien mukaan viimeisin tautiin kuollut uhri oli 13-vuotias tyttö, jonka äiti oli jo aikaisemmin menehtynyt samaan tautiin. Kyseessä oli jo yhdestoista kuolonuhri tänä vuonna.

Lintuinfluenssa nosti uudelleen päätään Vietnamissa joulukuun alussa, jolloin ensimmäiset tautitapaukset havaittiin. Maasta on tähän mennessä löytynyt 16 tartuntaa. Yksi lintuinfluenssan saaneista on parantunut ja neljä on edelleen sairaalassa.

Lintuinfluenssan tappavaa H5N1-kantaa löydettiin ensimmäisen kerran Aasiasta vuoden 2003 lopussa. Sen jälkeen tautiin on kuollut 43 ihmistä: 31 Vietnamissa ja 12 Thaimaassa. Maailman terveysjärjestö WHO on varoittanut, että tauti on saattanut jo tänä vuonna levitä naapurimaihin Laosiin, Kambodzhaan ja Burmaan, mutta sitä ei ole vielä havaittu.

Lintuinfluenssan on toistaiseksi todettu levinneen vain siipikarjan välityksellä. Tutkijat pelkäävät kuitenkin viruksen voivan muuntua niin, että se leviää ihmisestä toiseen. Tämä voisi aiheuttaa miljoonia tappavan maailmanlaajuisen epidemian, pandemian.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.