Mainos

Lintuinfluenssa leviää Thaimaassa

Lintuinfluenssa on levinnyt ainakin kymmeneen maakuntaan Thaimaassa. Maassa on kuollut tai tapettu jo lähes 11 miljoonaa kanaa. Lintuinfluenssaa on tavattu ilmeisesti myös Pakistanissa.Tautiin on viimeisimpien tietojen mukaan menehtynyt kuusivuotias poika. Viiden muun ihmisen kuolinsyyksi epäillään lintuinfluenssaa.

-

Lintuinfluenssa jatkaa leviämistään Thaimaassa. Maatalousministeri Somsak Thepsuthinin mukaan tauti on nyt levinnyt ainakin kymmeneen maakuntaan aiempien kahden sijasta.

Maassa on kuollut tai tapettu jo lähes 11 miljoonaa kanaa. Maanantaina ilmoitettiin myös ensimmäisestä taudin aiheuttamasta kuolemantapauksesta. Kyseessä on Bangkokissa hoidossa ollut kuusivuotias poika. Lisäksi viiden muun ihmisen kuolinsyyksi epäillään lintuinfluenssaa, mutta lopullista varmuutta asiasta ei ole vielä saatu.

Kanojen lisäksi tauti on levinnyt paikoin myös ankkoihin ja taistelukukkoihin. Thaimaa on kutsunut lähialueen maat hätäkokoukseen lintuinfluenssan tiimoilta keskiviikoksi. Pääministeri Thaksin Shinawatra on kehoittanut ihmisiä kuitenkin pysymään rauhallisina. -Tauti ei tartu helposti ihmisiin. Vain ne, jotka ovat läheisessä kosketuksessa kanoihin, ovat vaarassa, pääministeri muistuttaa.

Lintuinfluenssaa ilmeisesti myös Pakistanissa

Pakistanilaisten asiantuntijoiden mukaan maan eteläosassa jopa neljä miljoonaa kanaa tappanut sairaus on lintuinfluenssaan. Pakistanin siipikarjan kasvattajien yhdistys kuitenkin epäilee tietoa.

Sindhin osavaltion hallitus on jo jakanut siipikarjan kasvattajille tiedotteen, jonka mukaan tauti on H-7 ja H-9-virustyyppien aiheuttamaa influenssaan. Nämä virustyypit eivät ole niin tappavia kuin Kaakkois-Aasiassa esiintynyt H-5N1-tyypin lintuinfluenssa.

Osavaltion hallituksen tiedotteessa siipikarjan kasvattajia kehotetaan kuitenkin tuhoamaan kaikki linnut sairauden koettelemilla tiloilla. Ihmisiin taudin ei vielä tiedetä viranomaisten mukaan tarttuneen. Pakistanin siipikarjayhdistys myöntää kanojen joukkokuolemat, mutta kasvattajien mukaan ei ole vielä varmaa johtuuko ongelma lintuinfluenssasta vai jostain muusta, toistaiseksi tuntemattomasta viruksesta.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.