Mainos

Lintuinfluenssa leviää Aasiassa

Lintuinfluenssa jatkaa etenemistään Aasiassa. Kiina ja Laos ovat vahvistaneet maiden kanoissa esiintyvän lintuinfluenssaa. Reutersin mukaan Thaimaassa tautiin on menehtynyt jo toinen pikkupoika.

Kiinan hallitus vahvisti tänään, että lounaiskiinalaisen Guangxin maakunnan ankoissa on tavattu lintuinfluenssan virusmuotoa H5N1. Uutisen kertoi uutistoimisto Xinhua.

Satoja ankkoja kuoli Dingdangin kylässä Guangxissa "tuntemattomasta syystä" aiemmin tässä kuussa. Guangxin maakunta rajoittuu Vietnamin rajaan.

Maailman terveysjärjestö WHO kertoi aiemmin tänään, että Vietnamissa on tähän mennessä todettu kahdeksan tapausta, joissa virus on tarttunut ihmiseen. Potilaista kuusi on kuollut.

Laos vahvisti myös aiemmin päivällä, että lintuinfluenssa on levinnyt maahan. Asia vahvistui, kun Vietnamiin tutkittavaksi lähetettyjen testien tulokset valmistuivat. Laosissa tauti ei viranomaisten mukaan ole ainakaan vielä levinnyt linnuista ihmisiin.

Laosin viranomaisten mukaan H5-viruksen kanta on kuitenkin vielä epäselvä.

Uutistoimisto Reuters kertoi Thaimaassa nuoren pojan kuolleen tautiin. Sairaalalähteiden mukaan pojan äiti kuoli jo aikaisemmin tässä kuussa, mutta varmuutta siitä, kuoliko hän lintuinfluenssaan, ei ole.

Thaimaan ensimmäinen lintuinfluenssatapaus vahvistettiin eilen. Vahvistettujen tapausten lisäksi viiden muun ihmisen kuolinsyyksi epäillään lintuinfluenssaa, mutta varmuutta asiasta ei ole.

Vietnamissa kuusi ihmistä on kuollut lintuinfluenssaan. Tautia on tavattu myös Japanissa, Kambodzhassa, Indonesiassa, Etelä-Koreassa sekä Taiwanissa. Taiwanissa kyse on kuitenkin lievemmästä H5N2-virustyypistä, joka toisin kuin Thaimaan ja Vietnamin H5N1-tyyppi, ei voi tarttua ihmisiin.

Maailman terveysjärjestön WHO:n edustajan mukaan rokotteen kehittäminen suojelemaan ihmisiä lintuinfluenssalta saattaa kestää jopa puoli vuotta, eikä sitä todennäköisesti saada valmiiksi lopettamaan Aasiassa riehuvaa tautia.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 27.01.2004)

Viranomaiset Kansanterveyslaitoksella ja maa- ja metsätalousministeriössä pelkäävät lintuinfluenssaviruksen muuntuvan niin, että se alkaisi tarttua ihmisestä toiseen.
(Huomenta Suomi 27.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.