Mainos

Lintu törmäsi lentokoneeseen - kone ehkä lunastukseen

Muun muassa Kanadan pääministerin sekä Britannian kuningasperheen käyttämä lentokone on vahingoittunut pahoin törmättyään lintuun.

Lentokone oli lähestymässä Yhdysvaltojen Floridassa sijaitsevaa MacDillin lentotukikohtaa, kun se törmäsi "erittäin suureen lintuun", Kanadan puolustusministeriö kertoo.

Koneen onnistui laskeutua turvallisesti. Lentokone kuitenkin vahingoittui törmäyksessä niin pahoin, että sen korjaamisen arvioidaan kestävän viikkoja.

Törmäyksessä vahingoittuivat muun muassa koneen tutka-antennin suojakupu sekä yksi kantavista seinistä. Kanadalaisessa Ottawa Citizen - lehdessä haastateltu puolustusministeriön lähde pitää mahdollisena, ettei kone palaa enää koskaan käyttöön.

Kone oli hakemassa Floridasta Kanadan erikoisjoukkojen prikaatinkenraalia Denis Thompsonia sekä muita Kanadan puolustusvoimien korkeassa asemassa olevia virkamiehiä.

Vuosittain miljoonalasku

Yhdysvaltain ilmavoimien mukaan Yhdysvaltain sotilaskone on osunut lintuun 50 000 kertaa viimeisimpinä vuosikymmeninä. Vuosittain törmäyksistä koituu 30 miljoonan dollarin, eli vajaan 25 miljoonan euron, lasku.

Kanadalaiskoneeseen törmännyt lintu oli ilmeisesti kalkkunakondori, jonka siipienväli on noin kaksi metriä. Lintu painaa keskimäärin kaksi kiloa.

Kalkkunakondorien arvioidaan olevan useimmin yhdysvaltalaiskoneiden kanssa törmäileviä lintuja.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.