Mainos

Lintilä tyrmää SDP:n verolinjan: Populismia

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja Mika Lintilä (kesk) ihmettelee SDP:n esiintymistä eduskunnan energiaverokeskustelussa.

Lintilä katsoo kannanotossaan, että sosiaalidemokraattien omasta verolinjasta ja vaihtoehdosta ei tullut mitään selkoa.

- Niin kauan kun uskottavaa hallituksen esitykselle vaihtoehtoista esitystä ei tule, demareiden huuto on vain suurta populismia.

Lintilä muistuttaa, että energiaveroilla paikattava Kela-maksun poisto oli elvytystoimi, jolla parannettiin työllistämisen edellytyksiä.

Lintilän mukaan muun muassa SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mittakaavasekoilu energiaverojen kiristyksen ja takuueläkkeen vaikutuksissa osoitti, kuinka kevyillä eväillä SDP oppositiopolitiikkaa tekee.

Kumpula-Natri: Näen, mistä tuska kumpuaa

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natrin mielestä Lintilän puheet ovat yritys vedota keskustan pettyneeseen kannattajakuntaan.

- Ei ole vaikea nähdä, mistä Lintilän tuska kumpuaa. Pääministeripuolue keskustaa viedään hallituksessa kuin pässiä sarvista. Viimeisimpänä sen kannattajia varmasti ihmetytti energiaverouudistukseen liittynyt sekoilu. Onneksi oppositio oli hereillä ja pakotti hallituksen muuttamaan alkuperäistä, ympäristön kannalta huonoa esitystään, Kumpula-Natri sanoo tiedotteessaan.

Täysin ala-arvoisena Kumpula-Natri pitää Lintilän puheenjohtaja Urpilaisen inhimilliseen virheeseen tarttumista.

- Siihen ei kai tarvitse todeta muuta kuin, että heikoissa kantimissa on keskustan oma veropolitiikka, mikäli joudutaan turvautumaan tämäntasoiseen toimintaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.