Mainos

Lintilä: Lindén avasi Pandoran lippaan

Yleisradion rahoitusta pohtineen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Mika Lintilä pystyy vaivoin peittämään tuohtumuksensa Yle-maksun ympärillä pyörivästä sekamelskasta.

- Viestintäministeri Suvi Lindén avasi Pandoran lippaan, kun kertoi omana ideanaan tämän budjettivaihtoehdon. Ei esittelevä ministeri voi noin vain ohimennen esittää asiaa, kyllä sillä on suurempi merkitys, sanoo Lintilä.

Lindén ilmoitti viime viikolla, että Yleisradion rahoittaminen budjetista olisi sittenkin oikeudenmukaisempi vaihtoehto kuin Lintilän työryhmän ehdottama mediamaksu eli Yle-maksu, joka olisi 175 euroa per asuntokunta.

Lindén korosti, että kyseessä on hänen oma mielipiteensä eikä hänen puolueensa kokoomuksen kanta.

Lintilän mielestä Lindén toimi vastuuttomasti.

- Ehkä hiukan vastuuttomasti häneltä esitetty, koska hän on esittelevä ministeri, että hän ottaa tämän budjettirahoituksen omaksi kannakseen tilanteessa, jossa hänen oma valtiovarainministerinsä on sanonut että se ei tule kyseeseen, muotoilee Mika Lintilä.

- Siinä olisi kannattanut oman ministeriryhmän puheenjohtajan eli valtiovarainministeri Jyrki Kataisen kanssa vaihtaa muutama sana, ennen kuin tuo tällaista esitystä, joka ei selvästikään pysty konkretisoitumaan, sanoo Lintilä.

Alun perin Lintilän työryhmä ehdotti, että nykyinen tv-lupa korvattaisiin kiinteällä Yle-maksulla, jonka jokainen asuntokunta maksaisi riippumatta siitä, onko kodissa televisio. Tätä perusteltiin sillä, että Yleisradio tuottaa sisältöä myös radioon ja internetiin.

Viestintäministeri Suvi Lindén käänsi asian valmistelussa kuitenkin kelkkansa viime viikolla ja sanoi jättävänsä Yleisradion hallinnon ja rahoituksen kokonaisuudistusasian valmistelun seuraavalle hallitukselle.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.