Mainos

Lintilä kyseenalaistaa Ylen diginäkemyksiä

Hallintoneuvoston puheenjohtaja kansanedustaja Mika Lintilä korostaa, että on eri asia puhua taloyhtiökohtaisista keskusantenneista kuin kaapeliyhtiöistä, joiden liiketoiminta on edelleenlähettämistä.

Kysymys kaapeli-tv-yhtiöiden oikeudesta muuntaa digisignaali analogiseksi kuuluu Yleisradion hallintoneuvostolle. Tätä mieltä on väistyvän hallintoneuvoston puheenjohtaja kansanedustaja Mika Lintilä (kesk.), joka pyytää pääsiäispyhien jälkeen Yleltä selvityksen, onko tässä asiassa tehty päätöksiä.

Jos päätös on tehty, Lintilä haluaa tietää, onko sen takana yhtiön hallitus vai operatiivinen johto. Lisäksi hän haluaa pohtia, millaisessa suhteessa mahdollinen päätös on yleisradiolakiin ja viestintämarkkinalakiin.

Kiirastorstaina Ylen hallituksen puheenjohtaja Hannu Olkinuora sanoi lehtihaastattelussa, ettei yhtiöllä ole periaatteessa mitään sitä vastaan, että kaapeliyhtiöt saisivat luvan muuntaa digisignaali analogiseksi.

Lintilä sanoo olevansa asiassa niiden tietojen varassa, joita julkisuudessa on ollut.

- Kun julkisuuteen tuli tieto/väittämä, että signaalin muunto sallittaisiin myös kaapeliyhtiöille, niin silloin ei käsitykseni mukaan olla enää yleisradiotoiminnan lain puitteissa. Lain mukaanhan signaalin pitää olla muuntamattomassa muodossa, hän sanoo.

Lintilä uumoilee, että Olkinuoran lausunto on ilmeisesti ollut enemmänkin tämän omaa periaatteellista "pähkäilyä".

- Päätöksentekohan kuuluu myös viestintäministeriölle, Lintilä lisää.

"Hallintoneuvosto ei muuttanut linjausta"

Lintilä korostaa, että on eri asia puhua taloyhtiökohtaisista keskusantenneista kuin kaapeliyhtiöistä, joiden liiketoiminta on edelleenlähettämistä. Päätösvalta jälkimmäisessä tapauksessa kuuluu hänen mukaansa hallintoneuvostolle.

Yleisradion hallituksen tiistaina ilmaisemaan kantaan taloyhtiöiden keskusdigisovittimista Lintilällä ei sen sijaan ole huomauttamista.

- Eihän ole olemassa lakia, joka erityisesti kieltäisi niitä. Mutta jatkossa taloyhtiöissä on oltava molemmat, sekä analoginen että digitaalinen signaali.

Viimeaikaista digikeskustelua Lintilä sanoo kommentoivansa nimenomaan Ylen hallintoneuvoston näkövinkkelistä.

- Hallintoneuvosto ei ole missään vaiheessa muuttanut mitään linjausta. Viikon alkupuolella kuulunut viesti (taloyhtiöiden keskusdigisovittimet) oli aivan ok, mutta loppuviikon viestin (kaapeliyhtiöiden oikeus muuntaa digisignaali) kohdalla mentiin jo ulalle, Lintilä summaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.