Linssimuhennos ja paistettu siika(6-8 hengelle)

Toim. Ari Malmberg Vieraana vuoden kokki Peppi Aralehto

200 g mustia linssejä
(lentille verte tu puy)
2 porkkanaa
1/2 selleri
1 palsternakka
3 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
2 dl kanalientä
4-5 dl kermaa
50 g kuutioitua kypsää
siankylkeä laakerinlehti tuoretta timjamia, lehtipersiljaa ja ruohosipulia
pähkinäöljyä
suolaa ja pippuria

1. Liota linssit vedessä yön yli.
2. Ryöppää linssit vedessä ja huuhtele.
3. Kuori ja kuutioi juurekset. Hienonna salottisipulit ja valkosipuli.
4. Kuullota juureskuutiot ja salotti- ja valkosipuli öljyssä kattilassa.
5. Lisää kanaliemi ja kiehauta.
6. Lisää linssit, kerma, siankylki, laakerinlehti ja timjami.
7. Hauduta noin 40 minuuttia.
8. Mausta suolalla, pippurilla, lehtipersiljalla, ruohosipulilla ja pähkinäöljyllä.

Paistettu siika

1 siikafile ruokailijaa kohti
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

1. Mausta siikafile suolalla ja pippurilla.
2. Paista kuumalla pannulla öljyssä ja käytä uunissa muutaman minuutin.

Lue myös:

    Uusimmat