Linnunmaksamousse ja viinirypälehilloke 4 annosta 22.12.2000

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraana kokki Jyrki Sukula

Linnunmaksamousse 100 g ankan-, broilerin-, kalkkunan- tai sorsan maksaa 2 rkl mustaherukkahyytelöä 2 rkl Triple Sec likööriä cayennepippuria valkopippuria 50 g voita

1. Huuhtele ja valuta maksat hyvin, poista kalvot ja suonet.
2. Hienonna maksat tehosekoittimessa, lisää mustaherukkahyytelö, likööri ja mausteet.
3. Sulata voi ja lisää voisula koko ajan sekoittaen.
4. Laita seos keraamiseen vuokaan ja päällystä vuoka foliolla.
5. Tee vesihaude eli nosta foliolla päällystetty vuoka uuninkestävään ja syvään, vedellä täytettyyn astiaan. Veden pinnan pitää ylettyä keraamisen vuoan yläreunaan asti. Hauteen vesi ei saa missään vaiheessa kiehua.
6. Kypsennä mousse vesihauteessa uunissa noin 100 asteessa 40-50 minuuttia.
7. Kokeile ohutteräisellä veitsellä kypsyyttä. Kun mousse on kiinteää ja kuumaa sisältä, se on valmista. Tiedät sen siitä, ettei mousse tartu veitseen.
8. Jäähdytä jääkaapissa.
9. Tarjoa linnunmaksamoussea viinirypälehillokkeen kera.

Viinirypälehilloke


30 tummaa viinirypälettä (noin 50 g)
10 g voita
2 rkl sokeria
1. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet.
2. Kaiva hedelmäliha pois pikkulusikalla.
3. Paista kuorettomat rypäleet voissa ja lisää sokeri.
4. Hauduta minuutti miedolla lämmöllä.
5. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat