Mainos

Linnanmäen uutuuslaite käyttökieltoon

Vuoristorata Kirnun kyydissä ollut mies loukkasi jalkansa eilen illalla. Helsingin poliisi tutkii tapausta tapaturmana. Sveitsiläinen valmistaja on tänään tutkinut laitteen.

Linnanmäen huvipuiston uutuuslaite, vuoristorata Kirnu, avattaneen yleisölle jälleen huomenna. Näin uskoo huvipuiston tekninen johtaja Raimo Hietala.

Suosittu Kirnu asetettiin käyttökieltoon, kun sen kyydissä ollut mies loukkasi jalkansa eilen illalla. Mies sai paikan päällä ensiapua Linnanmäen henkilökunnalta, minkä jälkeen hänet siirrettiin taksilla sairaalaan jatkotutkimuksiin. Pasilan poliisipiiri tutkii asiaa tapaturmana.

Turman aiheutti Hietalan mukaan eri asioiden yhteensattuma.

- Laitetta kuormitettiin niin sanotusti vinopainoisesti. Tokihan meidän pitäisi katsoa tarkasti, että näin ei pääsisi tapahtumaan. Eli että kovin paljon muita painavampia ei istuisi edessä eikä takana, hän kertoi.

Lisäksi laitteen sveitsiläinen valmistaja ei ilmeisesti ollut osannut varautua eilisen kaltaiseen tilanteeseen, jossa yksi vaunu oli epätasapainossa.

- Nyt valmistajan edustaja säätää lähestymiskytkimiä, jotta näin ei pääsisi missään tilanteessa enää käymään, Hietala kertoi.

Lähestymiskytkimet valvovat Kirnun reitin toimintaa

Jos kaikki sujuu suotuisasti, Linnanmäki saattaa avata Kirnun yleisölle huomenna koeajojen jälkeen.

- Olemme keskustelleet poliisien kanssa, että kun saamme asiat järjestykseen ja laitteen turvalliseksi, niin hetimmiten pyrimme saamaan sen yleisön käyttöön, Hietala kertoo.

Hänen saamiensa tietojen mukaan loukkaantunut mies sai lähinnä ruhjeita tai mustelmia ja pääsi sairaalassa tehdyn tarkastuksen jälkeen kotiin.

Turma sattui Hietalan mukaan, kun laite oli jo kieputuskierroksensa tehnyt. Sen jälkeen kuljettimet, jotka tuovat matkustajat asemalaiturille purkua varten, ottivat Kirnun vaunut haltuunsa. Vastoin turvallisuuskäytäntöä kuljetin lähti tuomaan yhtä epätasapainoon jäänyttä vaunua purkulaiturille.

Matkustajana ollut mies huomasi tilanteen ja koukisti jalkansa penkin alle. Tällöin jalat osuivat laiturin lattiaan ja polvet nousivat ylös, jolloin turvapuomi iski miehen nivusten ja polvien väliin.

Teräksinen Kirnu on 142 metriä pitkä vuoristorata, jonka korkeus on noin 25,5 metriä. Sen oranssin väristä rataa kiertää kolme vaunua, joissa jokaisessa on kahdeksan istuinta. Suurimmillaan laitteen nopeus on 60 kilometriä tunnissa.

Kirnu on valmistettu tänä vuonna Sveitsissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.