Mainos

Linnanmäen joukkotappelussa yhdeksän epäiltyä

Linnanmäen kesäkuisesta joukkotappelusta epäillään yhdeksää ihmistä. Kuusi heistä on naisia ja kolme miehiä. Epäillyt ovat 16-27-vuotiaita.

Joukkotappelu alkoi, kun kaksi naista oli etuillut laitejonossa.

- Siinä tunteet kiihtyivät ja alettiin tapella. Seurauksena oli repimistä, tönimistä, huutelua ja potkimistakin, selvittää ylikomisario Tuomo Lotta.

Tappelu äityi laajemmaksi kahakaksi. Tapahtuman jälkeen poliisi epäili tappeluun osallistuneen jopa 150 nuorta.

- Siinä oli sattumoisin paljon porukkaa paikalla. Osa oli rauhoittamassa. Osallistujia oli vain nämä yhdeksän, Lotta tarkensi.

Taustalla ei etnisten ryhmien välisiä kiistoja

Poliisi epäili myös, että joukkotappelu olisi etninen välienselvittely. Kaikki tappeluun osallistuneet olivat kurdi- ja somalitaustaisia suomalaisia.

Poliisitutkinnan lisäksi poliisi selvitti tappelua heti verekseltään yhdessä sisäministeriön maahanmuutto-osaston ja molempien etnisten ryhmien edustajien kanssa.

Ylikomisario Lotan mukaan kyse ei kuitenkaan ollut etnisten ryhmien välisestä konfliktista.

- Mitään tällaista virittäytyneisyyttä ei ole. Syynä oli ihan jonossa aiheutunut mitätön suukopu. Paikalla oli sattumalta paljon molempien etnisten ryhmien edustajia, Lotta sanoi.

Tekijät pahoillaan tapahtuneesta

Helsingin poliisilla on edelleen yksi kuulustelu tekemättä. Kuulusteltava on vieraspaikkakuntalainen, mikä on hieman hidastanut tutkintaa.

Syyttäjä tekee lähiviikkoina ratkaisun siitä, jatketaanko tappelun selvittelyä raastuvassa vai selviävätkö osapuolet sakoilla.

Pöly on jo laskeutunut tappelun jälkeen.

- Kyllä loppuselvittelyissä jokainen on pahoitellut tapahtunutta, Lotta sanoi.

Yksi nuori loukkaantui lievästi tappelussa, mutta sivulliset ja huvipuiston omaisuus eivät joutuneet nujakoitsijoiden tielle. Tilanne laukesi Linnanmäellä nopeasti, kun vartijat ja poliisi saapuivat paikalle.

Aiemmin samana päivänä huvipuiston Vekkulassa oli puhjennut lasten välinen kahnaus. Kahnauksessa somalialaistaustaiset lapset olivat mukiloineet kolmea kurditaustaista lasta. Ylikomisario Lotan mukaan nämä kaksi tapausta eivät kuitenkaan liity toisiinsa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.