Mainos

Linnan juhlilla tanssia omaan ja muiden tahtiin

Tämän hetken muotivillitys Macarena-tanssi oli yhden jos toisenkin juhlijaseurueen puheenaiheena Linnan itsenäisyyspäivävastaanotolla. Ja tulihan se tanssi sieltä. Tosin tungos oli lattialla niin valtaisa, etteivät varsinaiset taituritkaan mahtuneet näyttämään hiottua tekniikkaansa.

Monitaiteilija Vesa-Matti Loiri kuuluu Pro Finlandia -tunnustuksen saajiin. Hän kuitenkin huomautti kuulleensa mitalista niin myöhään, ettei ehtinyt vielä noutaa merkkiään. -En edes tiennyt, mistä sen voisi hakea. Mutta nyt jo tiedän, hän naurahti. Puuhakkaalla Loirilla on luvassa vipinäinen vuodenloppu ja uusi vuosi. Hän konsertoi ahkeraan ja valmistelee samalla uutta levyä.

"Ihmettelyn merkeissä"

Laulajakaksikon toinen puolisko Teppo Ruohonen piipahti kakkukahvilla Linnan herkkupöydän kupeessa. Hän oli vaimonsa Varpun kanssa löytänyt mainion huoahduspaikan hiljaisesta nurkkauksesta. -Matista ei ole mitään tietoa. On hyvä olla välillä eri paikassa kuin hän, Teppo vitsaili. -Ilmeisesti Matti on kuitenkin tässä aivan lähellä, Varpu Ruohonen lisäsi.

Juhlahumussa oli mukana myös Seppo Hovi vaimonsa Sinikan kanssa. Äskettäin 50-vuotisjuhliaan viettänyt taitelija oli edellisen kerran juhlilla yhdeksän vuotta sitten. -Ehkä ikä on saanut aikaan sen, että täällä on nyt hyvin paljon tuttuja.

Kolmatta kertaa Linnan juhlilla mukana olleet näyttelijä-laulaja Pirkko Mannola ja näyttelijä-ohjaaja Åke Lindman kehuivat viihtyvänsä mainiosti. -Täällä on paljon ystäviä. Yleensä me tapaamme vain täällä, Åke Lindman naurahtaa. Työkiireinen pariskunta nautti juhlan tuomasta piristyksestä varsin synkän syksyn keskelle. Itsenäisyyden juhlintaa taiteilijapari pitää tärkeänä vuoden kohokohtana. -Joka kerran sitä ajattelee, kuinka hienoa on, että olemme itsenäisiä, Pirkko Mannola huomautti.

"Lastenrattaat jo hankittu"

Uimari Jani Sievinen ja Susanna Keto elävät onnellisessa vauvan odotuksessa. Pariskunnan esikoisen on määrä syntyä maaliskuun lopulla. -Lastenrattaat ja sänky on nyt ostettu. Lisäksi äitiyspakkaus on tullut ja isovanhemmat ovat ostelleet vaatteita, Jani ja Susanna kertoivat. Jani toivoo, että vauva olisi mahdollisimman paljon mukana myös uima-altailla. -Vauvan ensimmäinen reissu on ehkä jo toukokuussa Göteborgiin, Jani kertoo.

Menestyneitä urheilijoita juhlilla edusti myös hopeamitalin Atlantasta tuonut painija Marko Asell elämänkumppaninsa Mari Rantasen kanssa. -Nyt on menossa peruskuntokausi. Tosin huomenna lähden kilpailuihin Haaparantaan, Asell kertoili kuulumisiaan. Hän sanoi olevansa iloissaan siitä, kun hän pääsi urheilija-apurahojen saajien joukkoon. -5000 markan kuukausisumma helpottaa urheilemista, hän totesi.

Mopsien kera ulkona

Presidentti Mauno Koiviston tytär Assi Koivisto kertoi aloittaneensa itsenäisyyspäivän vieton mopsi-koirien ulkoiluttamisella. Assi ja hänen miehensä Heikki Allonen nauttivat erityisesti siitä, että juhlien jälkeisenä päivänä ei tarvinnut mennä töihin. -Täältä lähdemme ystäviemme luo jatkoille, Assi kertoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.