Linnan juhlat ovat tänä vuonna tasa-arvoiset

Vuoden 2010 Linnan juhlien teemoja olivat kestävät kehitys ja suomalainen kädenjälki. Tänä vuonna presidentti Tarja Halonen on valinnut vastaanoton teemaksi tasa-arvoisuuden.

Tulevana tiistaina tasavallan presidentti Tarja Halosen ja puolisonsa tohtori Pentti Arajärven järjestämällä juhlavastaanotolla juhlitaan Presidentinlinnassa. Presidentti Halosen johdolla itsenäisyyspäivän juhlia vietetään tänä vuonna viimeistä kertaa ensi vuoden 2012 tuodessa tullessaan presidentinvaalit ja uuden presidentin.

Presidentti Halonen valitsi viimeisten itsenäisyyspäivänjuhliensa teemaksi tasa-arvon. "Tasa-arvon ja yhteistyön Suomi – vastuu Suomesta, vastuu maailmasta" -teema näkyy niin kutsuvieraslistalla kuin juhlavastaanoton tarjoilussakin. Istuvalle presidentille tasa-arvo on tärkeä teema ja hänet tunnetaankin niin naisten, seksuaalivähemmistöjen kuin esimerkiksi maahanmuuttajataustaistenkin eriarvoisuuden vastustajana.

, joiden joukossa nähdään niin kansalaisjärjestöjen ja vähemmistöjen edustajia kuin tasa-arvon puolesta työtä tehneitä. Linnan odotetuimpia vieraita lienee kuitenkin menestynyt poptähti Jenni Vartiainen. Vartiaisen lisäksi uusia kasvoja Linnassa ovat muun muassa Nenäpäivä-kirjailija Mikko Rimminen ja Totta-teoksen kirjoittaja Riikka Pulkkinen ja Angry Birds -mobiilipelin isä Peter Vesterbacka. Myös koko jääkiekon maailmanmestaruuden voittanut jääkiekkomaajoukkue sai kutsun.

Vuoden 2010 Linnan juhlien teemoina olivat kestävä kehitys ja suomalainen kädenjälki. Teemat näkyivät juhlassa illan tarjoiluiden lisäksi muun muassa musiikissa.


Linnan juhlat 2011 MTV3-kanavalla ke 7.12. klo 18 alkaen!


MTV3/Helmi

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja