Linnan juhlat muuttivat Hannes Hynösen elämän: Tämä on ennenkuulumatonta

Suomen sankariksi nimetty sotaveteraani Hannes Hynönen on otettu saamastaan huomiosta. Mikkelin-kodissa vieraita on käynyt vilkkaasti koko maanantain.

Linnan juhlissa koko Suomen hurmannut sotaveteraani Hannes Hynönen, 101, myöntää, että takana on hyvin epätavallinen maanantai.

– Kyllä tämä on ollut hyvin vilkas päivä. Vieraita on käynyt ja haastattelijoita. Viimeiset vieraat lähtivät juuri, joten nyt on vapaa ilta, pitkästä päivästä huolimalta iloiselta ja reippaalta kuulostava Hynönen kertoo MTV.fille.

Hynönen on noussut vain parissa päivässä koko Suomen sankariksi. Eloisan ja hyväntuulisen sotaveteraanin riehakasta esiintymistä, humoristisia letkautuksia ja mielipiteitä Suomen tilasta on hehkutettu sosiaalisessa mediassa ja lehtijutuissa.

Hynösestä itsestään äkillinen huomio tuntuu hämmentävältä.

– En ole tottunut tällaiseen, vaan olen elänyt rauhallista elämää. Tämä on ennenkuulumatonta. Ihmetyttää, että miten kaikki nyt yhtäkkiä ovat löytäneet minut, kun olen kuitenkin aika pitkään jo täällä ollut. Näköjään pitää elää 101-vuotiaaksi saadakseen tällaista huomiota, Hynönen heittää omaan humoristiseen tyyliinsä.

Kaikki palaute ja huomio on kuitenkin ollut positiivista, ja Mikkelissä itsekseen asuva Hynönen on vain iloinen siitä, että elämään on tullut vilskettä.

– Tämä tuntuu tavattoman mukavalta. Olen luonteeltani sellainen, että tykkään keskusteluista. Kun vaimoni kuoli ja ja jätti minut yksin, halusin jutella jopa tuntemattomien kanssa, hän selittää.

Facebookissa Hynöselle on perustettu faniryhmä, johon on maanantai-iltaan mennessä kertynyt yli 26 000 seuraajaa. Hynönen on suosiosta otettu, mutta myöntää, ettei juurikaan sosiaalisesta mediasta ymmärrä.

– Minä vastaan puhelimeen, kun se soi, mutta nämä Facebookit ovat minulle uutta, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat