Mainos

Linnainmaa: Tv-lupa Ruutuneloselle vahvistaa viestintärakennetta

Liikenneministeri Tuula Linnainmaan (kok.) mukaan uuden tv-toimiluvan myöntäminen Ruutuneloselle vahvistaa parhaiten suomalaista viestintärakennetta. Ruutunelosen taustalla on jo markkinoille sijoittuneita yrityksiä, jotka ovat osoittaneet osaamista nimenomaan meikäläisillä viestintämarkkinoilla. Yhtiöllä on lisäksi realistinen käsitys katsojaosuuden ja liikevaihdon suhteesta sekä tavoitellusta liikevaihdosta ja käyttökatteesta.

Uuden tv-kanavan toimilupaan on kirjattu mahdollisuus puuttua lupaan kesken toimikauden, jos omistusrakenteissa tapahtuu merkittäviä muutoksia. Linnainmaa lähteekin siitä, että omistajapohja säilyy nykyisellään. Tv-toimilupa myönnettiin vain viideksi vuodeksi, koska kanava perustuu perinteiseen analogiseen tekniikkaan. Ensi vuosikymmenen alussa on mahdollista arvioida tilanne uudelleen, kun käsitys uuden digitaalisen tekniikan käytöstä ja vaikutuksistakin on nykyistä terävämpi.

Yhtenä keskeisenä tavoitteena on suomalaisen audiovisuaalisen teollisuuden tukeminen. Liikenneministeriössä arvioidaan uuden tv-kanavan synnyttävän viestintäalalle 200-300 uutta työpaikkaa.

Radioluvan ratkaisi nykytoiminta

Radion toimilupa taas ratkesi pitkälti hakijoiden nykyisen toiminnan perusteella, sillä kaikilla oli riittävät taloudelliset rahkeet ja esitellyt ohjelmasuunnitelmat ovat melko samankaltaisia. Uutisradiolla oli ministeriön mielestä parhaat edellytykset täysipainoisen valtakunnallisen radiotoiminnan aloitukseen ja ylläpitoon.

Linnainmaan mukaan vaa'assa painoi myös se, että Uutisradion omistajayhtiöiden kautta mukana on noin tusina paikallisradiota. Valitsijoihin vaikutti lisäksi valmius uusien digitaalisten radiopalvelujen tarjoamiseen.

Tv-kisassa loppusoralle etenivät Ruutunelonen ja A4 Media. Jälkimmäisen perustajajoukossa oli entisiä Yleisradion työntekijöitä, joiden lisäksi omistajia olivat luxemburgilainen tv-yhtiö CLT ja suomalainen pääomasijoitusyhtiö CapMan.

Radioluvista kilpailivat viime vaiheissa Uutisradio, Infoline ja Radio Kanava. Infolinen takana olivat erikoislehtiä julkaiseva Talentum, englantilainen radioyhtiö Capital Radio ja Norjassa paikallisradiotoiminnassa mukana oleva Norsk Aller. Radio Kanavan pääomistajia olivat kaksi suurta paikallisradiota Radio Pori ja tamperelainen 957 ja norjalainen valtakunnallinen mainosradioyhtiö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.