Mainos

LinkedIn-palvelua uhkaa joukkokanne: "Puolustaudumme raivokkaasti"

LinkedIn -palvelua vastaan saatetaan nostaa joukkokanne alkukuussa tapahtuneen massiivisen salasanavuodon takia.

Illinoisissa asuva Katie Szpyrka on nostanut asiasta oikeusjutun. Hän syyttää, että LinkedIn ei noudattanut vakiintuneita tietoturvakäytäntöjä. Uutispalvelu IDG kertoo, että oikeuden asiakirjojen mukaan syytteistä pyritään nostamaan joukkokanne kaikkien LinkedIn -käyttäjien puolesta.

Kuun alussa tuli julki tieto, jonka mukaan krakkerit olivat päässeet käsiksi LinkedInin tiedostoihin. Tietovuodon seurauksena 6,5 miljoonaa salasanatiivistettä vuodettiin nettiin. Salasanatiivisteitä saatiin purettua käyttäjien salasanoiksi.

Kanteen mukaan LinkedIn harhautti käyttäjiään väittämällä käyttäneensä ajanmukaisia turvatoimia tietojen suojaamiseksi.

LinkedIn säilytti salasanoja salatussa muodossa, mutta sillä ei ollut käytössä toimia, joilla salauksen purkua olisi vaikeutettu entisestään.

Kanteen mukaan LinkedIn luotti vanhentuneisiin käytäntöihin salasanojen säilytyksessä eikä se noudattanut perustavaa laatua olevia tietoturvakäytäntöjä estääkseen krakkerien käyttämää SQL-hyökkäystä.

"Syytteillä ei ole pohjaa"

LinkedInin mukaan syytteillä ei ole pohjaa. Palvelun mukaan se aikoo puolustautua raivokkaasti sitä kohtaan esitettyjä syytteitä vastaan.

- Kenenkään tiliä ei ole murrettu tapauksen seurauksena, eikä meillä ole syytä olettaa, että kukaan olisi mitenkään loukkaantunut. Näyttää siltä, että asianajajat koittavat vain hyödyntää tätä tilannetta, toteaa LinkedInin tiedottaja Erin O´Harra.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.