Linja-autoyritykset vailla Venäjän edellyttämiä noutolupia

Venäjän viranomaiset eivät ole toistaiseksi myöntäneet uusia noutolupia, joita suomalaiset linja-autoyritykset tarvitsevat hakiessaan turistiryhmiä Venäjältä Suomeen.

Suomen liikenneministeriö on pyytänyt Venäjän viranomaisilta 300 uutta noutolupaa Venäjän turistilinja-autoliikenteeseen. Ministeriön mukaan Venäjän viranomaiset eivät ole suostuneet pyyntöön.

Luvista neuvoteltaneen viimeistään syyskuun puolivälissä, jolloin liikenneministeri Olli-Pekka Heinosen on määrä tavata Venäjän liikenneministeri Sergei Frank. Venäjän liikenteen noutoluvat loppuivat heinäkuun puolivälissä.

Tämä on liikenneministeriön mukaan johtanut siihen, että suomalaiset linja-autoyritykset eivät ole voineet hakea luvallisesti turistiryhmiä Suomeen. Liikenneministeriön mukaan luvat loppuivat kesken vuotta lähinnä siksi, että venäläisviranomaiset ovat vaatineet noutolupia aiheettomasti. Lupia on vaadittu myös edestakaisin liikennöiviltä linja-autoilta, jotka eivät noutolupaa tarvitsisi.

Venäläiset liikennöitsijät tarvitsevat vastaavan noutoluvan hakiessaan matkailijoita Suomesta. Tänä vuonna suomalaiset ja venäläiset ovat vaihtaneet yhteensä 600 noutolupaa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat