Mainos

Linja-autoliitto tyytymätön budjettiehdotukseen

Liiton mukaan ministeriön esittämä 3,8 miljoonan euron leikkaus joukkoliikenteen määrärahoihin merkitsisi noin 1 400 päivittäisen bussivuoron lakkauttamista.

Linja-autoliitto kritisoi kovin sanoin valtiovarainministeriön budjettiehdotusta. Liiton mukaan ministeriön esittämä 3,8 miljoonan euron leikkaus joukkoliikenteen määrärahoihin merkitsisi noin 1 400 päivittäisen bussivuoron lakkauttamista ja vaarantaisi 400 työpaikkaa maaseudulla.

Kaupunki-, seutu- ja työmatkalippujen hinnanalennuksiin varattujen määrärahojen budjettileikkaukset, 1,3 miljoonaa euroa, nostaisivat bussimatkojen hintoja ja heikentäisivät entisestään joukkoliikenteen kysyntää ja tarjontaa, liitto kommentoi tiedotteessaan.

Linja-autoliiton toimitusjohtaja Heikki Kääriäinen muistuttaa liikenne- ja viestintäministeriön esittäneen joukkoliikenteen määrärahatarpeeksi ensi vuodelle kaikkiaan 17,1 miljoonaa euroa enemmän kuin valtiovarainministeriö kehysbudjetissaan.

- Joukkoliikenteen toimintaedellytykset ja palvelut ovat koko hallituskauden ajan heikentyneet ja rahoitus vähentynyt. Joukkoliikenteen tarjonnan vähentyessä yksilölliset julkisen liikenteen kyyditykset lisääntyvät ja maksavat yhteiskunnalle moninkertaisesti enemmän. Kela ja kunnat käyttävät jo nyt erillisten taksikyytien ostoihin vuosittain yli 200 miljoonaa euroa, Kääriäinen jyrähtää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.