Mainos

Lindroos kielitestien kannalla

Opetushallituksen pääjohtaja aikoo ottaa kielitestit esille opetushallituksessa.

Opetushallituksen pääjohtaja Kirsi Lindroos kannattaa ajatusta kielitesteistä ruotsinkieliseen kouluun halajaville suomenkielisille. Lindroosin mukaan on ongelmallista, että joissakin ruotsinkielisissä kouluissa suomen kieli on kovin hallitsevassa osassa, ja sitä käytetään paljon esimerkiksi välitunneilla.

Lindroos aikoo ottaa esille kielitestin opetushallituksessa. Hän sanoo, että opetushallitus on valmis kantamaan kortensa kekoon esimerkiksi opetusmateriaalin tuottamisessa ruotsinkielisiin kouluihin.

Ajatus kielitestistä nousi esille, kun toimintasuunnitelma ruotsin kielen asemasta Suomessa julkaistiin lokakuun alussa.

Kysely: Useat puolueet harkitsisivat kielitestiä


Useat puolueet harkitsisivat kielitestiä ruotsinkieliseen kouluun haluaville suomenkielisille lapsille. Asia ilmenee STT:n puolueille tekemästä kyselystä.

Suurin osa puolueista tähdentää, että suomenkielisten lasten tulee jatkossakin päästä suhteellisen helposti ruotsinkieliseen kouluun. Puolueiden mielestä lasten tulisi saada nykyistä enemmän kieliopetusta ennen koulun alkamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.