Mainos

Lindhin surmasta epäilty vangittiin

Tukholman käräjäoikeus on päättänyt vangita Anna Lindhin murhasta epäillyn miehen tutkinnan ajaksi.

Ruotsin ulkominsisteri Anna Lindh, 1957-2003

Anna Lindhin murhasta epäilty 24-vuotias mies on vangittu.

Tukholman käräjäoikeus päätti aamupäivällä vangita miehen tutkinnan ajaksi. Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Häntä voidaan pitää vangittuna kaksi viikkoa. Oikeus päätti myös, että miehelle tehdään mielentilatutkimus

Ruotsin uutistoimiston TT:n lainaaman "keskeisesti sijoittuneen lähteen" mukaan Ruotsin poliisi pitää päivänselvänä, että 24-vuotias epäilty on syyllinen Anna Lindhin murhaan.

Tekniset todisteet miestä vastaan ovat poliisilähteen mukaan niin vahvoja ettei asiasta ole epäilystä. Käytännössä tämä viittaa DNA-todisteisiin. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa virallisesti. Svenska Dagbladet -lehden mukaan miehen henkilötiedot on kuitenkin julistettu salaisiksi.

Poliisi teki asiasta pyynnön eilen. Tarkoituksena oli estää epäillystä otetun passikuvan julkaiseminen, mutta tuloksena oli, että kaikki hänen tietonsa julistettiin salaisiksi. Poliisi olisi voinut esittää salaiseksi julistamista pelkästään passirekisteriin, jolloin passitiedot olisi suljettu. Pyyntö tehtiin kuitenkin veroviranomaisille, jotka ylläpitävät henkilö- ja osoiterekisteriä.

Ruotsalainen Dagens Nyheter -lehti on kuitenkin paljastanut verkkosivullaan epäillyn henkilöllisyyden. Lehden mukaan 24-vuotiaan epäillyn nimi on Mijailo Mijailovic.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 26.09.2003)


Media voisi pohtia uusia toimintatapoja ja sääntelyinstrumentteja, sanoo oikeushistorian professori Jukka Kekkonen arvioidessaan Anna Lindhin rikostutkinnan uutisointia.
(Huomenta Suomi 26.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.