Mainos

Lindhin murhasta epäillyn vankeutta jatkettiin

Ulkoministeri Anna Lindhin murhasta epäillyn miehen vankeutta jatketaan. 24-vuotias epäilty kiistää kuitenkin yhä teon.

Tukholman käräjäoikeus päätti tänään jatkaa Anna Lindhin murhasta epäillyn 24-vuotiaan vangitsemista. Syyte miestä vastaan on nostettava viimeistään 24. lokakuuta.

- Hän on edelleenkin epäilty todennäköisin syin murhasta, sanoi oikeuden puheenjohtaja vajaan tunnin käsittelyn jälkeen.

Svean hovioikeus päätti puolestaan julkistaa joitakin osia murhaepäillylle tehdystä suppeasta mielentilatutkimuksesta. Suurin osa materiaalista on kuitenkin yhä salaista.

Oikeuteen saapuessaan 24-vuotias oli jälleen peittänyt päänsä keltaisella huovalla. Hän poisti huovan kuitenkin näyttääkseen kasvonsa oikeuden jäsenille. 24-vuotiaan asianajaja Peter Althin ilmoitti asiakkaansa kiistävän edelleenkin murhaepäilyn.

- Hän kiistää rikoksen ja vaatii päästä vapaaksi, Althin sanoi käräjäoikeudessa. Tämän jälkeen oikeus päätti käsitellä asiaa suljetuin ovin, ja toimittajat poistettiin salista.

24-vuotias julistettiin jo 26. syyskuuta vangituksi epäiltynä todennäköisin syin ulkoministeri Anna Lindhin murhasta. Lindhiä puukotettiin 10. syyskuuta NK-tavaratalossa Tukholmassa ja hän kuoli seuraavana päivänä sairaalassa. Epäillyn kuulusteluja jatketaan huomenna, Althin kertoi.

Valittamista pohditaan

Althin keskusteli oikeuden päätöksen jälkeen päämiehensä kanssa. Hän ei kuitenkaan halunnut kertoa tarkemmin 24-vuotiaan suhtautumisesta vangitsemisen jatkamiseen.

Althin neuvotteli istunnon jälkeen myös syyttäjän kanssa tutkinnan jatkosta. Hän on useaan otteeseen arvostellut ankarin sanoin poliisia ja muita tahoja, jotka hänen mukaansa ovat vuotaneet jatkuvasti tietoja tutkinnan edistymisestä ja Althinin päämiehestä. Althin kertoi lisäksi päättävänsä asiakkaansa kanssa vasta viikonvaihteen jälkeen, valitetaanko vangitsemisen jatkamispäätöksestä.

Svean hovioikeuden päätöksellä julkistetuista suppean mielentilatutkimuksen tiedoista käy ilmi, ettei tutkimuksen tehnyt ylilääkäri epäile 24-vuotiaan olevan huumeiden tai alkoholin väärinkäyttäjä. Harrastuksistaan 24-vuotias kertoo tutkimuksessa, etteivät aseet ole koskaan kiinnostaneet häntä. Sen sijaan kiinnostuksen kohteena ovat olleet amerikkalaiset elokuvat ja etenkin Tom Cruise.

Julkisiin tietoihin kuuluu myös kertomus epäillyn lapsuudesta. Hän muutti kuusivuotiaana vanhempiensa entiseen kotimaahan Jugoslaviaan mennäkseen siellä kouluun, kun taas hänen isänsä jäi Ruotsiin. Epäilty palasi Ruotsiin yläasteelle. Svean hovioikeus päätti edelleen, että suppeaan mielentilatutkimukseen liittyvät arkaluontoisemmat tiedot pysyvät salaisina.

(MTV3-TT-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.