Mainos

Lindhin murhaepäiltyä esitetään vangittavaksi

Ruotsin ulkoministeri Anna Lindhin murhasta epäiltyä miestä esitetään vangittavaksi.

Anna Lindh

Pääsyyttäjä Agneta Blidberg on jättänyt esityksen Tukholman käräjäoikeudelle 25-vuotiaan murhaepäillyn vangitsemisesta, kertoo uutistoimisto TT. Vangitsemiskäsittely alkaa huomenna kello 10.00 Suomen aikaa.

Eilen pidätetty uusi epäilty on ruotsalaislehtien mukaan 25-vuotias mies, jolla on psyykkisiä ongelmia ja huumetausta. Miehen kerrotaan olevan ruotsalainen, mutta hänellä on itäeurooppalainen tausta. Miehellä on tiettävästi aiempia tuomioita väkivaltarikoksista ja hän on epätavallisen kiinnostunut julkisuuden henkilöistä.

Dna-näytteet johtivat läpimurtoon

Poliisilähteiden mukaan dna-näyte miehen hiuksista sekä murhapaikan läheltä löytyneestä lippalakista johtivat tutkinnassa läpimurtoon. Mies oli leikauttanut hiuksensa pian murhan jälkeen ja tätä kautta poliisi oli saanut haltuunsa miehen hiuksia. Murha-aseena käytetystä Mora-puukosta on myös löydetty osa sormenjälkeä.

Mies haki pian Anna Lindhin surman jälkeen apua psykiatriselta osastolta, mutta hänet käännytettiin takaisin, koska vapaita paikkoja ei ollut. Poliisi sai miehestä useita vihjeitä, joista tiettävästi yksi tuli juuri sairaalasta, josta hän oli turhaan hakenut apua.

Syyttäjä epäilee 25-vuotiasta Anna Lindhin murhasta todennäköisin syin. Mies on asianajajansa välityksellä kiistänyt osallisuutensa murhaan.

Viime viikolla pidätetty 35-vuotias mies puolestaan vapautettiin eilen, eikä häntä enää epäillä Anna Lindhin murhasta.

(MTV3-STT-TT)

(Seitsemän uutiset 25.09.2003)

(Huomenta Suomi 25.09.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.