Mainos

Lindhin murha hämmensi EU-mittauksia

Ruotsissa julkaistiin kansanäänestyksen aattona kaksi keskenään ristiriistaista Emu-mielipidemittausta. Lauantain Dagens Nyheter -sanomalehdessä arvioidaan, että epävarmuus näyttää lisääntyneen ulkoministeri Anna Lindhin kuoleman jälkeen etenkin naisten ja sosiaalidemokraattien keskuudessa.

Ristiriitaista oli myös Ruotsin puolueiden suhtautuminen eurokampanjointiin lauantaina. Eräät puolueet eivät halunneet osallistua Ruotsin televisiossa ja radiossa järjestettyihin tapahtumiin, joissa poliitikot vastailivat katselijoiden ja kuulijoiden eurokysymyksiin. Puolueet sopivat lopettavansa eurokansanäänestyksen kampanjoinnin sen jälkeen kun Lindhiä oli puukotettu keskiviikkona. Sosiaalidemokraatit ja keskusta katsoivat tähän kuuluvan myös kysymyksiin vastaamisen televisiossa ja radiossa.

Dagens Nyheterin teettämän mielipidemittauksen mukaan yhteisvaluutan vastustajat ovat säilyttäneet etumatkansa prosenttiluvuin 46-40. Kantaansa hautovien määrä nousi neljällä prosenttiyksiköllä 14 prosenttiin. Kumpaankin tutkimukseen haastateltiin yli tuhatta äänioikeutettua samana päivänä kun ulkoministeri Anna Lindh menehtyi, ja virhemarginaaliksi ilmoitettiin kolme prosenttiyksikköä.

Dagens Nyheterin tutkimuksen teki Temo ja Expressenin Gallup. Temo kysyi ruotsalaisilta myös sitä, uskovatko he poliisin onnistuvan Lindhin murhan selvittämisessä. Hieman yli puolet vastaajista arveli murhaajan löytyvän ja kolmannes epäili rikoksen jäävän selvittämättä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.