Mainos

Lindh myönsi avustaneensa Taleban-liikettä

John Walker Lindh, Afganistanissa vangittu amerikkalainen Taleban-sotilas, myönsi tänään syyllisyytensä kahteen häntä vastaan esitettyyn syytteeseen. Syyttäjäviranomaiset puolestaan luopuivat muista häntä vastaan esitetyistä syytteistä.

Alun perin Lindh kiisti syyllisyytensä kaikkiin häntä vastaan esitettyyn kymmeneen syytekohtaan. Myöntämällä nyt syyllisyytensä kahteen syytteeseen - Taleban-liikkeen auttamiseen ja räjähdysaineiden hallussapitoon - Lindh välttää elinkautisen vankeustuomion. Nyt hänet voidaan tuomita korkeintaan 20 vuodeksi vankeuteen.
Piirioikeuden tuomari T.S Ellis päättää Lindhin vankeustuomion pituudesta. Ellis julistaa tuomion lokakuussa.

-Toimin sotilaana Talebanille viime vuoden elokuusta joulukuulle, kertoi Lindh itse piirioikeudessa Alexandriassa Virginian osavaltiossa.

-Kannoin mukanani asetta ja kahta käsikranaattia. Tein niin ehdoin tahdoin ja tietäen sen olevan laitonta, totesi Lindh.

Amerikkalaisten mediatietojen mukaan presidentti George Bush antoi henkilökohtaisesti suostumuksensa syyttäjäpuolen ja Lindhin asianajajien kanssa solmitulle syytesopimukselle. Syytteet Lindhiä vastaan nojautuivat pääasiallisesti lehtihaastatteluun, jonka hän antoi ollessaan jo amerikkalaisten vankina. Lindhin puolustusasianajajat ovat aiemmin sanoneet, että Lindh antoi lausuntonsa painostuksen alaisena ja että hänet oli huumattu ja että hän kärsi aliravitsemuksesta ja unen puutteesta.

Kalifornialainen Lindh kääntyi islamilaisuuteen 16-vuotiaana. Hän matkusti oman kertomansa mukaan toukokuussa 2001 Afganistaniin, missä hän oli koulutuksessa Osama bin Ladenin johtaman al-Qaida-liikkeen leirillä. 21-vuotias Lindh joutui vangiksi Pohjois-Afganistanissa viime lokakuussa. Hänet tuotiin Yhdysvaltoihin tammikuussa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.