Mainos

Lindén: Suomeen kaivattaisiin lasten kulttuurikeskusta

Kulttuuriministeri Suvi Lindén toivoo, että Suomeen saataisiin perustetuksi valtakunnallinen lasten kulttuuritarpeita palveleva keskus. Lindénin mukaan lasten ehdoilla toimiva keskus voisi koota eri taiteenaloja ja toimia luovuuden kehittäjänä.

Ministeri Suvi Lindén kertoi nyt neljättä kertaa järjestettävässä pohjoismaisessa lasten leikkiä käsittelevässä konferenssissa Hämeenlinnassa, että Suomessa valmistellaan parhaillaan lastenkulttuuripoliittista ohjelmaa muiden pohjoismaiden tapaan. Opetusministeriö on antanut taiteen keskustoimikunnalle tehtäväksi kartoittaa lastenkulttuurin toimintamuodot ja rahoituslähteet sekä selvittää lastenkulttuurin keskeisten instituutioiden roolia.

- Taiteen keskustoimikunnan tehtävänä onkin hahmotella lastenkulttuuripolitiikan periaatteelliset tavoitteet ja laatia lastenkulttuurin edistämisen toimenpideohjelma, Lindén sanoi.

Lindén muistutti, että lastenkulttuurin edistäminen edellyttää eri toimijoiden yhteistyötä.

- Opetusministeriön kulttuuripolitiikalla on keskeinen rooli lastenkulttuurin kehittämisessä, mutta lastenkulttuurin, kirjastojen tarjonnan ja taiteen edistämisen lisäksi lapsen elämään vaikuttaa myös asuinpaikka, perheen sosiaalinen asema ja taloudellinen tila, päivähoito-, lastensuojelu- ja terveydenhoitopalvelujen tarjonta, koulutuspolitiikka sekä monta muuta asiaa.

Muuttuvassa lastenkulttuurissa riittää Lindénin mukaan myös tutkimusaiheita vuosiksi eteenpäin.

- Tietokonepelit ja elektroniset lelut, Internet ja chattailu, tekstiviestit ja kännykät ovat lasten arkipäivää hyvinkin pienestä asti. Miten nämä uudet viestintä- ja kommunikaatiovälineet vaikuttavat lapsiin ja miten he käyttävät niitä omiin tarkoituksiinsa ja sisäistävät niitä mielikuvitusmaailmaan ja todellisuuteen?
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.