Mainos

Lindén: Laajakaistayhteyksiin luvassa hintatasa-arvoa

Kuva: Lehtikuva

Viestintäministeri Suvi Lindén uskoo, että hallituksen päätös saattaa nopeat laajakaistayhteydet kaikkiin kotitalouksiin, tuo mukanaan myös hintatasa-arvoa. Kun laajakaistapalvelusta tulee ns. yleispalvelua, myös sen hintaa aletaan seurata. Hallitus sopi iltakoulussaan nopeiden laajakaistayhteyksien saamisesta suomalaistalouksiin vuoden 2015 loppuun mennessä.

- Tällä hetkellä Helsingissä saa sadan megan yhteyden samalla hinnalla kuin maaseudulla yhden megan, eli tämä hintahaitari on aika laaja, mutta kyllä tämä yleispalvelu tuo myös hintakontrollia siinä mielessä, että kohtuuhintaisuus tulee laajakaistapalveluihin, Lindén toteaa MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Laajakaistayhteys on tällä hetkellä saatavilla lähes 96 prosentilla suomalaisista kotitalouksista. Lindenin mukaan hallituksen linjauksen tavoitteena on saada yhteydet lopuille neljälle prosentille.

- Mielestäni me emme voi puhua suomalaisen tietoyhteiskunnan kehittämisestä ja sähköisten palvelujen luomisesta kansalaisille, elleivät ne ole kaikkien saatavilla. Tavoitteena on että, kaikilla kotitalouksilla olisi vuoteen 2010 mennessä ainakin yhden megan yhteys saatavilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.