Mainos

Lindén esittää Yle-maksuksi 190-195 euroa

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) esittää uuden Yle-maksun suuruudeksi 190-195 euroa. Niin sanottu Yle-maksu astuisi voimaan vuonna 2012, ja se olisi asuntokohtainen.

- Tämä on kohtuullinen maksutaso ja turvaa Yleisradion nykyiset toiminnot, Lindén perustelee ehdotustaan sanomalehti Kalevan haastattelussa. Ministerin mukaan uudistus takaa Ylen maksukertymätason noin 480 miljoonaan euroon vuodelle 2012.

Asiaa pohtinut työryhmä on aiemmin arvioinut, että maksu olisi noin 175 euroa asuntokuntaa kohden. Maksun suuruus tarkentuu syksyllä 2011, kun hallitus määrittää Ylen rahoituksen tason.

Lehden mukaan sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän on tarkoitus esittää kahden viikon päästä hallituksen kehysriiheen ehdotuksensa siitä, voivatko vähävaraiset ja pienituloiset saada valtiolta tukea Yle-maksuunsa.

Lindén painottaa myös sitä, että Ylen toiminnan valvonta ja ohjaus tulee eriyttää. Tämä tapahtuu erillisen julkisen palvelun neuvoston avulla, joka arvioi ja antaa lausuntoja Yleisradion julkisen palvelun tehtävästä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.