Mainos

Linda-kuvista luvassa lihava riita

Muutamien aikakausilehtien ja iltapäivälehtien julkaisemista viulutaiteilija Linda "Brava" Lampeniuksen nakukuvista on kehkeytymässä riita. Helsinkiläinen asianajotoimisto perää huhtikuun Playboyn numeron Lindan nakukuvia julkaisseilta kustannustaloilta selvityksiä kuvien julkaisuoikeuksista.

Kuvat on välittänyt kustannustaloille kuvatoimisto All Over Press. Kuvatoimiston päällikkö Markku Vuorela ihmettelee asianajotoimiston kustantajille lähettämää kirjettä.
-Kuvat ovat tulleet meille amerikkalaiselta kuvatoimistolta, joka on saanut kuvat 23.helmikuuta järjestetystä Playboyn kyseisen numeron markkinointitilaisuudesta. Siellä olivat läsnä paitsi Linda Lampenius niin myös hänen vanhempansa, sanoo Vuorela.

Hänen mukaansa siinä tilaisuudessa otettiin kuvia Lindasta sekä kyseisen Playboyn numeron kansijulisteesta, jonka vieressä Linda poseerasi. Samassa yhteydessä jaettiin lehdestä kopioita.
-Kyseinen kuvat meille välittänyt kuvatoimisto valokuvasi lehden aukeamia ja uutisoi kannen lisäksi kolmea Linda-aukeamaa, kertoi Vuorela.

Vuorela ei pidä kuvien välitystä mitenkään poikkeuksellisena Suomen oloissa.
-Käytännön mukaan tällainen uutisenomainen kuvien lainaaminen on sallittua. Tarjosimme asiakkaillemme kuvia maininnalla, että kuvia ei saa millään tavalla rajata ja niitä saa käyttää ainoastaan Playboyn huhtikuun numeron uutisoinnin yhteydessä. Kuvia on välitetty uutismielessä, Vuorela painottaa.

Asianajotoimiston mukaan Playboy Enterprises Inc. omistaa kaikki oikeudet kyseiseen kuvasarjaan eikä ole luovuttanut minkäänlaisia oikeuksia millekään suomalaiselle lehtikustantamolle kyseisten kuvien julkaisemiseksi.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.