Mainos

Linda Express ainakin viikon poissa vesiltä

Perjantaina Suomenlahdella vaurioitunut uusi supernopea kantosiipialus Linda Express on poissa liikenteestä ainakin viikon. Korjaustyöt saattavat kuitenkin kestää kauemminkin.

Linda Express on parhaillaan Tallinnan satamassa, jossa sen kärsimiä vaurioita tutkitaan. Linda Linen hallituksen puheenjohtaja Andres Gross sanoo, että viikonloppuajankohdan vuoksi teknisten asiantuntijoiden saaminen paikalle on kestänyt tavallista kauemmin.

Gross ei vielä osaa sanoa onnettomuuden hintaa, koska vielä ei tarkasti tiedetä, millaisia vahinkoja esimerkiksi aluksen elektroniikka on kärsinyt.

- Kustannukset ovat vähintään kymmeniä tuhansia euroja. Varustamo ei kuitenkaan kaadu tähän, se on varmaa, Gross sanoo.

Tappioita kasvattaa myös se, että alus joutuu olemaan poissa liikenteestä kesken parasta sesonkia. Linda Line ajaa Helsingistä Tallinnaan lähiaikoina 16 vuoroa päivässä, kun Linda Expressin ollessa toimintakunnossa vuoroja olisi 22. Matkustajamäärässä mitaten ero on jopa tuhat matkustajaa päivässä.

Linda Linen liikenne on Andres Grossin mukaan sujunut viikonloppuna kohtalaisesti. Lähes kaikki matkustajat, jotka olivat varanneet paikan Expressiltä, ovat päässeet Tallinnaan. Osa matkustajista on saanut paikan Lindan omilta, osa kilpailevien yhtiöiden vuoroilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.