Linda, 26, haluaa edistää suomalaisen mallimaailman nykypäiväistymistä: "Mallikuvaston pitäisi mielestäni kuvastaa meitä kaikkia"

Linda jakaa vinkkinsä poseeraukseen 0:24
Linda jakaa vinkkinsä parhaat poseeraukseen

26-vuotias Linda kertoo tuovansa Huippumalli haussa -mallikokelaiden joukkoon näkökulmaa siitä, että nainen voi olla erilainen, eikä perinteistä naisen roolia tarvitse noudattaa.

Ikoninen Huippumalli haussa -ohjelma starttaa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa maanantaina 12. syyskuuta. Ohjelmassa nähdään 14 mallikokelasta, joista yksi on 26-vuotias Linda.

Linda kertoo olevansa innoissaan siitä, että hänen mukanaolonsa ohjelmassa on vihdoin julkista tietoa.

– On ollut aika vaikeaa pitää salassa ensinnäkin että olen ollut tässä ohjelmassa, ja kun olen saanut uusia ystäviä ja olen hengaillut heidän kanssaan, niin sitäkin on pitänyt salailla. Nyt on tosi vapautunut olo, hän hymyilee.

Linda opiskelee ICT-alaa, mutta hänen opintonsa ovat tällä hetkellä tauolla. Hän teki mallihommia jo opiskeluidensa aikana.

– Kyllähän minä olin aika erikoisuus ICT-alalla. Siellä se perinteinen kuva naisesta joka työskentelee tai opiskelee alalla on ehkä sellainen pelaava tyttö, ja minä en ole sellainen. Olen tykännyt siitä, että olen voinut tuoda myös toisenlaista näkökulmaa sille puolelle, hän sanoo.

Linda kertoo tuovansa mallikokelaiden joukkoon näkökulmaa siitä, että nainen voi olla erilainen, eikä perinteistä naisen roolia tarvitse noudattaa.

– Ulkonäkösi, ikäsi tai sukupuolesi ei mitenkään rajoita sitä mitä kaikkea voit tehdä. Voit tehdä kaikkea kerralla ja olla siinä kaikessa uskottava, hän sanoo.

Linda kertoo unelmoivansa siitä, että hän saisi vielä jonain päivänä poseerata kansainvälisen lehden, kuten Voguen kannessa.

Kaikkein suurin haave muoti- ja mallimaailmassa on Lindan mukaan kuitenkin se, että hän voisi edistää suomalaista malliskeneä nykypäiväisenpään suuntaan. Hänelle nykypäiväisyys tarkoittaa sitä, että malleja on erilaisia.

– Eri näköisiä, eri ikäisiä, eri kokoisia, voi olla eri tavalla liikkuvia. Mallikuvaston pitäisi mielestäni kuvastaa meitä kaikkia ihmisiä, hän sanoo ja lisää, että kuvasto on ollut aikaisemmin hyvin yksipuolinen.

Huippumalli haussa MTV Katsomossa maanantaista torstaihin 12.9. alkaen ja MTV3-kanavalla torstaisin 15.9. klo 20 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat