Mainos

Limusiinimiehet rusikoivat nuorukaiselle elinikäiset vammat

Pahoinpitelyn uhri sai vasta kuukausien toipumisen jälkeen puhuttua muutamia sanoja. Rogues Gallery -rikollisjengissä pyörivät kolme miestä saivat usean vuoden tuomiot.

Helsingin Kalliossa limusiinilla liikkuneet miehet ovat rusikoineet uhrinsa niin pahoin, että hän joutuu olemaan koko loppuelämänsä muiden ihmisten hoidon varassa.

Pahoinpidelty nuorukainen menetti toimintakykynsä lähes kokonaan. Uhrin isän mukaan nuori mies oli nyrkiniskun jälkeen pitkään tajuttomana ja tehohoidossa. Vasta kuukausien jälkeen reilu parikymppinen uhri sai puhuttua jokusen sanan. Tällä haavaa uhri on kotihoidossa, eikä hän pysty enää koskaan tekemään normaalisti töitä.

Tapahtumat saivat alkunsa elokuussa 2005 Helsinginkadulla, kun sivulliset kerääntyivät ihmettelemään valkoista limusiinia. Yksi limusiinimiehistä soitti paikalle auton matkustajia ravintolasta, minkä jälkeen alkoi kahakointi kadulla.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tänään rähinän kolme pääpukaria vuosiksi vankilaan. Miehet saivat 3,5 vuotta vankeutta törkeästä pahoinpitelystä, tappeluun osallistumisesta ja kolmesta pahoinpitelyistä.

Yhteyksiä rikollisjengiin?

Pääpukareiksi epäillyt kiistivät syytteet oikeudessa. Oikeus kuitenkin katsoi, että jutun todistusaineisto oli niin yhdensuuntaista ja vahvasti syytettä tukevaa, ettei pääsyytettyjen syyllisyydestä jäänyt epäilystä. Poliisin mukaan epäillyt pyörisivät Rogues Gallery -nimisessä rikollisjengissä mutta eivät olisi sen jäseniä.

Miehet joutuvat maksamaan pahoin loukkaantuneelle uhrille pysyvästä viasta ja haitasta 85 000 euron korvaukset ja lisäksi kivusta ja särystä 20 000 euroa. Sairauskuluista miesten pitää maksaa nyrkiniskusta kaatuneelle nuorukaiselle 5000 euroa.

Työtulojen menetyksestä pääsyytetyt määrättiin maksamaan uhrilleen lähes 1200 euroa kuukausittain. Miehet tuomittiin myös kolmen muun sivullisen pahoinpitelemisestä. Näille he joutuvat maksamaan 15-200 euron korvaukset. Oikeus hylkäsi yhden tappelupukariksi epäillyn syytteet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.