Mainos

Limingasta löytyi ammus

Limingasta Oulun läheltä on löytynyt sodanaikainen räjähtämätön ammus. Ammus löytyi eilen, ja armeijan tarkastuksessa ilmeni, että kyseessä on 45-millinen saksalaisen piiskatykin ammus.

Sodanaikainen räjähtämätön ammus löytyi Limingan Rantaniityltä Pohjois-Pohjanmaalla. Pioneerit haravoivat aluetta siltä varalta, että alueelta löytyisi lisää ammuksia. Paikallinen maanviljelijä löysi ammuksen, kun hän oli pystyttämässä aitapaaluja karjan laitumen rakennustyömaalla. Limingan poliisin mukaan löytöpaikka on aikoinaan ollut merta. Vuosien aikana maa on kohonnut ja vanha merenpohja kuivunut, joten sinne mahdollisesti pudotetut ammukset saattavat putkahtaa nyt esiin.

Poliisi varoittaa ammusten vaarallisuudesta lisälöytöjen varalta. Ammuksiin ei saa koskea, sillä niiden tuhovaikutus ei ole vuosien saatossa hävinnyt. Pikemminkin ne ovat korroosion ja kosteuden myötä entistä herkempiä räjähtämään. Poliisin arvelujen mukaan ammus päätyi Liminganlahteen sodan aikana, kun laskuun valmistautunut lentokone on tyhjännyt lastiaan. Osan koneista nimittäin tiedetään laskeutuneen aina ilman ammuksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.