Mainos

Lilius syrjään - Kuula johtoon

Fortumin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön johtoryhmän jäsen Tapio Kuula. Hän astuu yhtiön johtoon toukokuun alussa. Fortumin hallitus teki päätöksen uuden toimitusjohtajan nimittämisestä perusteellisen valintaprosessin jälkeen sääntömääräisessä kokouksessaan tänään.

- Tietoisena Mikael Liliuksen työsopimuksen ehdoista ja edessä olevasta toimitusjohtajavaihdoksesta hallitus käynnisti seuraajan hakuprosessin jo viime syksynä. Prosessi oli edennyt niin pitkälle, että hallitus saattoi yksimielisesti päättää uudesta toimitusjohtajasta, sanoo Fortumin hallituksen varapuheenjohtaja Matti Lehti.

Kuula, 51, on työskennellyt Fortumin palveluksessa vuodesta 1996 ja ollut yhtiön johtoryhmän jäsen vuodesta 1997. Viime vuodet hänen vastuualueensa yhtiössä ovat olleet Generation, Portfolio Management and Trading (PMT), Service ja Venäjän toiminnot.

Ennen siirtymistään Fortumiin Kuula on työskennellyt metsäteollisuuden palveluksessa ja usean energiayhtiön toimitusjohtajana. Kuula on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja taloustieteiden maisteri.

- Pohjoiseurooppalaisena sähkö- ja lämpöyhtiönä Fortumilla on paljon mahdollisuuksia etenkin kestävän kehityksen mukaisten energiaratkaisujen toimittajana. Tunnen yhtiön ja sen liiketoiminnan hyvin ja olen ollut mukana strategian kehittämisessä. Uskon, että tältä pohjalta on hyvä aloittaa uutena toimitusjohtajana, Kuula kommentoi.

Nykyinen toimitusjohtaja Lilius jää eläkkeelle joulukuussa täytettyään 60 vuotta. Siihen asti hän jatkaa yhtiön palveluksessa työskennellen hallituksen ja johtoryhmän määräämissä tehtävissä erityishuomion ollessa Venäjän toiminnoissa.

Yllättävä veto

Ennakkoarvioiden mukaan Liliuksen jatkosta olisi päättänyt uusi, tänään valittava hallitus. Vanha hallitus kuitenkin kokoontui ennen yhtiökokousta, ja teki yhtiön johdon henkilöratkaisut.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan yhtiön vanha hallitus on kysynyt Liliukselta hänen halujaan siirtyä vetämään Fortumin Venäjän-projektia. Jos Lilius ei olisi tähän suostunut, hänet olisi todennäköisesti irtisanottu.

Fortumin Venäjän-projektin on alun perin aloittanut Mikael Lilius, ja nyt toimitusjohtajaksi valittu Tapio Kuula on hoitanut sitä viimeksi. Projektissa on kiinni huomattavat summat, ja olikin Fortumin edun mukaista pitää Liliuksen tieto-taito talossa. Samalla Fortum säästi huomattavan summan , kun pääsi maksamasta Liliukselle irtisanomiskorvauksia.

Katso JR Leskisen juttu ja Markus Pirttijoen analyysi (Kymmenen uutiset 7.4.2009)

(MTV3)

Lue myös:

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja