Mainos

Liki miljoona lasta kärsii aliravitsemuksesta Pohjois-Koreassa

YK:n lastenavun järjestön Unicefin johtaja Carol Bellamy kiirehtii ruoka-avun lähettämistä Pohjois-Koreaan. Bellamy sanoo, ettei ruoka-avun lähettämistä pohjoiskorealaisille lapsille pitäisi pitkittää poliittisten syiden takia.

Pohjois-Koreasta palannut Bellamy sanoo, että maassa tarvitsee välitöntä ruoka-apua noin 800 000 alle viisivuotiasta lasta. Määrä on 38 prosenttia kaikista alle viisivuotiaista. Kymmenisen prosenttia lapsista on vakavasti aliravittuja ja kuolemanvaarassa. Bellamyn ilmoittamat luvut ovat samansuuntaisia, kuin Pohjois-Korean valtion ja avustusjärjestö Caritaksen viime kuussa ilmoittamat luvut.

Bellamyn mukaan ruokaa on koko ajan vähemmän ja vakavan aliravitsemuksen oireita näkyy jopa 15-vuotiailla. Pohjois-Korean viljasatoa on tänä vuonna koetellut kuivuus, kun kahtena edellisvuonna satoa tuhosivat tulvat.
-On hyvin tärkeää, ettei inhimillinen hätä jää maan poliittisen tilanteen panttivangiksi, sanoi Bellamy.

Mm. Yhdysvallat, Etelä-Korea ja Japani ovat liittäneet ruoka-avun poliittisiin neuvotteluihin, joita Pohjois- ja Etelä-Korea käyvät muiden maiden tuella. Myös Pohjois-Korea on asettanut ruoka-avun yhteistyöhalukkuutensa ehdoksi.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.