Mainos

Liki 30 sai surmansa Italian järistyksessä

Maanjäristykset ovat jatkuneet tänään Etelä-Italiassa. Eilisessä järistyksessä San Giuliano di Puglian kylässä sai surmansa kaikkiaan 29 ihmistä.

Italian maanjäristys 31.10.02


Italian viranomaiset määräsivät tänään San Giuliano di Puglian kylän asukkaat evakuoitaviksi sen jälkeen, kun voimakas jälkijäristys vavisutti kylää iltapäivällä. Silminnäkijöiden mukaan järistys vavisutti koko kylää ja aiheutti paniikkia kylän asukkaiden joukossa. Viranomaisten mukaan järistys oli 5,3 richteriä.

Eilisessä pääjäristyksessä sai surmansa 29 ihmistä, heistä 25 lapsia. Järistys tuhosi kokonaan lastentarha- ja koulurakennuksen. Vielä vuorokausi pääjäristyksen jälkeen raunioista löydettiin tänään elossa ollut lapsi, joka menehtyi kuitenkin saamiinsa vammoihin myöhemmin. Aamuyöstä pelastajat onnistuivat kaivamaan raunioista esiin kaksi lasta.

Paikalliset lehdet kritisoivat tänään voimakkaasti viranomaisia todeten, että koulurakennus oli huonosti rakennettu ja korjaukset on laiminlyöty. Raunioita jouduttiin kaivamaan käsin, koska koneet olisivat saattaneet vahingoittaa rojun alla mahdollisesti loukussa olleita eloonjääneitä. Pelastajilla oli apunaan myös koiria.

Pelastustyöntekijät saivat 35 ihmistä elossa ulos romahtaneesta rakennuksesta. Poliisin mukaan koulussa oli romahdushetkellä 62 ihmistä, josta 54 oli lapsia. Lapsista useimmat olivat kolmesta kuuteen vuotta. Heidän uskotaan olleen koulun sisällä, kun järistys alkoi. Koulussa vietettiin eilen Halloween-juhlaa. Kaikki surmansa saaneet olivat koulun vanhassa osassa, joka oli valmistunut vuonna 1953. Viime syyskuussa avatussa uudessa osassa olleet selvisivät.

Samassa kylässä sai myös kaksi vanhempaa naista surmansa, kun heidän talonsa sortui maanjäristyksessä.

Voimakkuudeltaan 5,4 richterin maanjäristys ravisteli Italian etelä- ja keskiosaa eilen aamupäivällä. Noin 3000 ihmistä jäi tilapäisesti kodittomaksi. Lisäksi satoja jouduttiin evakuoimaan, koska järistys vaurioitti heidän kotejaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

(Seitsemän uutiset 1.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.