Mainos

Like alkaa julkaista väitöskirjoja

Vaikeina pidetyillä väitöskirjoilla uskotaan olevan annettavaa myös muille kuin akateemisesti suuntautuneille lukijoille.

Like Kustannus on aloittanut uuden laadukkaiden väitöskirjojen julkaisemiseen keskittyneen kirjasarjan.

Sarjassa julkaistaan pääasiassa taiteiden ja yhteiskuntatieteiden alan ansiokkaita väitöstutkimuksia, joiden uskotaan olevan yleisesti kiinnostavia.

Ensimmäisinä kirjoina sarjassa ilmestyi kaksi teatteritieteen alan väitöstä: Hanna Korsbergin Politiikan ja valtataistelun pyörteissä sekä Riitta Pohjolan Georg Büchner ja Dantonin kuolema - Vallankumousdraama vai tragedia?

Korsbergin väitöstutkimuksessa puidaan muun muassa Kansallisteatterin sisäistä vallankäyttöä ja sitä, miten poliittiset muutokset ovat vuosikymmenten varrella heijastuneet teatteritoimintaan. Pohjola taas tutkii mm. sitä, miten aikansa kiistelty opiskelijaradikaali Georg Büchner suhtautui väkivallan oikeutukseen parempaa maailmaa tavoiteltaessa.

Liken toimitusjohtaja Hannu Paloviita arvioi, että vaikeina pidetyillä väitöskirjoilla on paljon annettavaa muillekin kuin akateemisesti suuntautuneille lukijoille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.