Mainos

Likaista peliä ennen itsenäisyysvaaleja: Kananmunat lentelevät Skotlannissa

Skotlannissa itsenäistymisen kannattajat ja vastustajat kampanjoivat tänään viimeistä päivää ennen huomista kansanäänestystä.

Skotlantilainen Christine McCall sanoo, että ilmapiiri on äärimmäisen kireä ja kampanjointi on muuttunut likaiseksi.  

– Ihmiset tönivät ja heittävät toisiaan kananmunilla. On ollut puhetta, että poliisien pitää päivystää äänestyspaikkojen luona, McCall sanoo puhelimitse Englannista.  

McCall kertoo vastustavansa intohimoisesti Skotlannin itsenäistymistä. Hän on turhautunut, ettei voi itse äänestää, koska ei asu vakituisesti Skotlannissa.

Edessä jännittävä vaali-ilta

Englanninopettajana työskentelevä McCall käy säännöllisesti Glasgow'ssa 85-vuotiaan isänsä luona.  

– Pelkään kuollakseni, että kyllä-leiri voittaa. En tiedä pystynkö seuraamaan ääntenlaskentaa televisiosta. Toivon hartaasti, että perjantaiaamuna herätessäni tulos on ei.  

Eilisiltana julkaistujen mielipidekyselyjen mukaan itsenäisyyttä vastustavien leiri on noussut niukasti voitolle. Kolmen eri kyselyn mukaan 52 prosenttia vastustaa ja 48 prosenttia kannattaa itsenäisyyttä. Kaikissa kyselyissä virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.  

Itsenäisyyttä kannattava Peter Dempsie sanoo, että tuoreimmat kyselyt eivät vaikuta kampanjointiin, jota on tarkoitus jatkaa tänään hyvässä hengessä.  

– Tunnelma (kyllä-leirissä) on hyvin optimistinen, hän sanoo puhelimitse Skotlannista.  

Tunnelma kuin aborttiklinikalla

Christine McCallin mielestä itsenäisyyden kannattajat käyvät liian kuumana.  

– He ovat sanoneet lähettävänsä kampanjaryhmän jokaisen äänestyspaikalle. Käytännössä he siis yrittävät painostaa ihmisiä äänestämään kyllä. Minusta se on vähän kuin aborttiklinikalla: he yrittävät saada ei-äänestäjät tuntemaan häpeää ja syyllisyyttä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.