Mainos

Liivijengiläinen uhkaili aseella, kaasupullolla ja insuliiniruiskulla - hovi lyhensi tuomiota

Helsingin hovioikeus lyhensi vuodella miehen käräjätuomiota väkivallanteoista kesältä 2013.

Hovioikeuden mukaan mies oli muun muassa riistänyt ravintolan naistyöntekijän vapauden painostaakseen tämän esimiestä eli naisystäväänsä tulemaan ravintolaan. Mies piti keittiöveistä naisen kurkulla, kun naisystävä saapui ravintolaan. 

Tässä tilanteessa hän oli myös kertonut työntekijälle olevansa kokenut kiduttaja ja esitellyt hallussaan olevaa vasaraa sanoen, että sillä "saa pahaa jälkeä aikaiseksi".

Hovioikeuden mukaan kyse oli törkeästä vapaudenriistosta, ei panttivangin ottamisesta, kuten käräjäoikeus oli aiemmin arvioinut.

United Brotherhood -jengiin kuulunut mies tuomittiin myös muun muassa kahdesta muusta törkeästä vapaudenriistosta, joissa uhri oli hänen naisystävänsä. Mies oli pakottanut aseella uhaten naisystävänsä autoon ja myöhemmin estänyt naista poistumasta asunnostaan.

Yhdessä tapauksessa ase oli myös lauennut ja luoti uponnut auton keskikonsoliin. Mies oli myös uhannut tappavansa itsensä ja naisystävänsä, jos poliisi puuttuu tilanteeseen.

Toisella kertaa mies uhkasi naisystävää painamalla insuliiniruiskun tämän kaulalle ja kehotti tätä lausumaan viimeiset sanansa. Sen jälkeen mies työnsi kaasupullon uuniin ja laittoi uunin päälle tarkoituksenaan räjäyttää pullo tai ainakin uhata sillä. Teko ei toteutunut, sillä uunin luukku ei mahtunut kiinni.

Myös hovioikeus sovelsi tuomiossa koventamisperustetta, jonka mukaan miehen aiemmat tuomiot osoittavat piittaamattomuutta laista.  
Jussi Tapani Vilokkinen, 35, sai neljä vuotta vankeutta.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja