Mainos

Liittouman joukot iskivät Fallujaan

Isku on liittouman ensimmäinen operaatio sunnikaupunkiin toukokuun jälkeen.

Yli 20 irakilaista on kuollut Yhdysvaltain ilmaiskussa Fallujan kaupunkiin Irakissa. Sunnikaupunkiin tehdyssä iskussa loukkaantui lisäksi useita ihmisiä. Silminnäkijöiden mukaan surmansa saaneista monet olivat lapsia ja naisia.

Silminnäkijöiden mukaan Yhdysvaltain joukot hyökkäsivät ilmateitse. Silminnäkijät kertovat nähneensä, kun amerikkalaisten ampumat ohjukset tuhosivat yhden talon.

Yhdysvaltain armeijan mukaan isku oli kohdistettu al-Qaida-johtaja Abu Musab al-Zarqawia ja hänen joukkojaan vastaan. Yhdysvaltain armeijan mukaan iskussa tuhottu talo oli al-Zarqawin joukkojen tukikohta.

Yhdysvallat syyttää al-Zarqawia verisistä itsemurhapommi-iskuista ja amerikkalaispanttivangin teloittamisesta viime kuussa. Yhdysvaltain armeija on luvannut al-Zarqawista miljoonien dollarien palkkion.

Liittouman joukkojen isku on ensimmäinen operaatio sunnikaupungissa toukokuun jälkeen. Tuolloin sotilaat vetäytyivät alueelta kuukauden kestäneiden yhteenottojen jälkeen. Sadat irakilaiset saivat surmansa irakilaiskapinallisten ja liittouman joukkojen välisissä yhteenotoissa.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.