Mainos

Liittouma yllättynyt Irakin vastarinnasta

Yhdysvaltain sotilasjohto kertoo olevansa yllättynyt irakilaissotilaiden vastarinnasta. Taistelujen odotetaan kiihtyvän painopisteen siirtyessä lähemmäksi Irakin pääkaupunkia Bagdadia.

Yhdysvaltain merijalkaväkidivisioonan varakomentajan mukaan nyt käytävät taistelut ovat olleet huomattavasti kovempia kuin Persianlahden sodan aikana. Tuolloin irakilaissotilaat antautuivat joukoittain.

Liittouman sotilasjohto odottaa taistelujen jatkossa vain kovenevan. Seuraava suuri operaatio tullee olemaan 150 kilometriä Bagdadista etelään olevan Kutin kaupungin valtaaminen.

Amerikkalaisjoukot sanovat surmanneensa viimeisten kolmen päivän aikana yli 1000 irakilaissotilasta Etelä-Irakin taisteluissa.

Irak: Bagdadin iskuissa loukkaantuneita jo tuhat


Lähes tuhat ihmistä on haavoittunut Yhdysvaltain johtamissa ilmaiskuissa Bagdadiin, kertoivat Bagdadin sairaalalähteet tänään. Sairaalahenkilökunnan mukaan on kuitenkin mahdotonta tietää, kuinka suuri osa haavoittuneista on siviilejä ja kuinka paljon joukossa on sotilaita.

Sairaalatyöntekijät kertovat, että kaikki Bagdadin ympäristön 23 sairaalaa hoitavat nyt haavoittuneita. Kuolleista on vaikea saada tarkkoja lukuja osittain sen takia, että islamilaisen perinteen mukaan vainajat haudataan nopeasti, he sanovat.

Irakin virallisen ilmoituksen mukaan 44 siviiliä on kuollut ja useita satoja haavoittunut Bagdadiin kohdistuneissa pommi-iskuissa.

(MTV3-AFP-STT)

(Kymmenen uutiset 26.03.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.