Mainos

Liitto tievaurioista kärsiville: Hakekaa korvauksia

Autoliitto on huolissaan Suomen tiestön kunnosta. Liiton mielestä teiden kunnossapitoon ei panosteta Suomessa riittävästi.

- Päällysteiden huono kunto johtaa teiden ja siltojen rungon kastumiseen ja jäätymiseen, mikä aiheuttaa entistä suuremmat vauriot perusrakenteisiin, toteaa liitto kannanotossaan.

Autoliitto muistuttaa, että tienpitäjällä on ankara vastuu siitä, että tiestö on turvallisesti liikennöitävässä kunnossa. Onnettomuustilanteissa tulisi kaikki tiestön tilasta johtuvat onnettomuudet saattaa tienpitäjän maksettavaksi.

Autoliitto neuvoo, että vahingon kärsineiden tulisi välittömästi vahingon satuttua ilmoittaa tapahtumahetken olosuhteista poliisille ja vakuutusyhtiölleen. Liiton mukaan vakuutusyhtiöiden tulisi käyttää entistä tehokkaammin lainmukaista oikeuttaan hakea maksetut korvaukset tienpitäjältä takaisin.

- Näin varmistetaan se, ettei lasku jää vakuutusjärjestelmän kautta tienkäyttäjien maksettavaksi, liitto muistuttaa.

Autoliitto arvostelee valtiovarainministeriötä siitä, että tiehankkeita ei voida edistää nousukaudella alan ylikuumenemisvaaran takia ja laskukaudella taas hankkeisiin ei ole varaa.

Autoliitto katsoo, että Suomeen tarvitaan ohjelma, jolla varmistetaan rahoitus tiestön kunnon saattamiseksi nykyisiä liikennemääriä ja liikenneturvallisuustavoitteita vastaavaksi.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja