Mainos

Liitto: Stora Enson johto ei tehtäviensä tasalla

Puu- ja erityisalojen liiton mukaan työntekijät ovat tehneet parhaansa Stora Enson suljettavilla tehtailla Porvoossa ja Kotkassa sekä sulkemisuhan alla olevassa Varkaudessa.

- Työntekijät eivät voi tehdä mitään paperiteollisuuden alasajon lopettamiseksi, he ovat tehneet hommansa hyvin ja meillä on ollut kaiken aikaa sahateollisuudessa työn tuottavuus parempaa kuin työvoimakustannusten nousu. Suurta joustamista on ollut myös se, että lomautettuna ollaan oltu pitkiä aikoja. Kyllä se on tietysti yrityksen johdon asia saada yrityksistä kannattavia, mutta tämä on vaan huonoa yrityksen johtoa, tykittää Puu- ja erityisalojenliiton puheenjohtaja Sakari Lepola.

"Jollei Stora Enso, niin joku muu kyllä osaa"

Lepolan mukaan Suomessa on hyvät edellytykset paperiteollisuuden pyörittämiseen: Laitokset ovat huippu-kunnossa, raaka-aine on hyvää ja samoin työvoima.

- Jossei näillä eväillä pärjätä, niin voi kysyä, että missä on vika. Minusta se on siinä, että ei osata pyörittää näitä laitoksia ja koko bisnestä. On helppo ratkaisu, että lyödään lappu luukulle. Sen kyllä kuka vaan osaa tehdä.

Lepola ei usko metsäteollisuuden loppumiseen Suomessa. Hänen mukaansa metsäteollisuuden tulevaisuudennäkymät ovat loistavat mm. ilmastonmuutoksen torjumisen takia.

- Jollei Stora Enso osaa hoitaa bisnestä, niin tulevaisuudessa sitä hoitaa jotkut muut, Lepola sanoo.

Lepola peräänkuuluttaa myös valtio-omistajan roolia.

- Valtion pitäisi suurena omistajana tutkailla tosissaan sitä, että onko tämä sitä, mitä omistaja todella haluaa. Onko yrityksen johto tehtäviensä tasalla, Lepola kysyy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.