Mainos

Liitto: Lääkärit saatava pysymään julkisella sektorilla

Suomen lääkäriliitto vaatii, että virkaehtosopimusneuvotteluissa on turvattava lääkärien pysyminen julkisen sektorin palveluksessa.

Lääkäreiden palkkausjärjestelmä on Lääkäriliitonliiton vaatimuksen mukaan tehtävä kannustavaksi, ja sen pitää sisältää kouluttautumista sekä tehtävien vaativuutta ja vastuuta palkitsevia elementtejä.

Lääkäriliiton valtuuskunta kokoontui viikonloppuna Helsingissä pohtimaan virkaehtosopimusneuvottelutilannetta. Kokouksessa oltiin huolestuneita lääkärien työssäjaksamisesta julkisella sektorilla. -Julkisten terveyspalvelujen ylläpitämiseksi on lääkärien palkkauksen lisäksi huolehdittava myös yksiköiden riittävästä miehityksestä sekä lääkärien työoloista ja täydennyskoulutuksesta, korostettiin valtuuskunnan lauantaisessa kannanotossa.

Valtuuskunta varoitti, että kasvava tyytymättömyys ajaa lääkäreitä pois julkiselta sektorilta mm. tutkijoiksi, osa-aikaeläkkeelle, yksityiselle sektorille ja ulkomaille. Työvoimapako näkyy niin terveyskeskuksissa kuin sairaaloissakin. Valtuuskunta paheksui monien kuntien ja kuntayhtymien tapaa pitää lääkärien palkat alimmalla mahdollisella tasolla. Tämä on liiton mielestä vastoin voimassa olevien työehtosopimusten henkeä.

Heikki Pälve puheenjohtajaksi


Turkulainen anestesialääkäri Heikki Pälve valittiin valtuuskunnan kokouksessa lääkäriliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Valinta oli yksimielinen. Lääkäriliiton puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan. Pälve työskentelee anestesiologian erikoislääkärin Turun yliopistokeskussairaalassa. Hän toimii myös mediHeli 02:n lääkärinä Turussa.

Liiton puheenjohtajana on neljän vuoden ajan toiminut terveyskeskuslääkäri Kati Myllymäki Mikkelistä. Hän ei tällä kertaa enää asettunut ehdolle. Liiton varapuheenjohtajiksi valittiin terveyskeskuslääkäri Pirkko Valtola Mikkelistä ja vt. apulaisopettaja Heikki Pärnänen Kuopiosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.