Mainos

Liitoumalle lisää tappioita

Taisteluissa on kuollut tänään ainakin kymmenen amerikkalaissotilasta. Lisäksi sotilaita on haavoittunut ja kateissa. Irak on kertonut ottaneensa lisää sotavankeja.

Kiivaat taistelut Etelä-Irakissa Nassiriyan lähellä ovat vaatineet ainakin kymmenen amerikkalaissotilaan hengen, mutta määrä saattaa nousta, kertoi CNN-televisiokanava. Illalla Britannia vahvisti yhden brittisotilaan saaneen surmansa taistelussa.

Kaksitoista sotilasta on haavoittunut ja 16 on kateissa.

Torstaina alkaneen sodan kiivaimmat taistelut käytiin viime yönä juuri Nassiriyassa, jossa kaksi strategisesti tärkeää siltaa ylittää Eufratjoen. Miesluvultaan alivoimaiset irakilaissotilaat ovat estäneet merijalkaväkeä ylittämästä jokea ja jatkamasta etenemistä kohti Bagdadia.

Brittisotilaita kateissa


Kaksi brittisotilasta on kateissa Etelä-Irakissa. Britannian tiedotusministeriön mukaan miehet katosivat eilisen maavoimien hyökkäyksen aikana.

Daily Mail -lehti kertoi jo aiemmin, että kolme brittisotilasta kuoli, kun irakilaiskranaatit osuivat heidän autoonsa. Tiedotusministeriö ei osannut vahvistaa tietoa tai sanoa, ovatko kyseessä samat sotilaat.

Yhdysvaltain puolustusministeriö myönsi eilen, että Irak on ottanut vangiksi 12 amerikkalaissotilasta.

Irak: sotilaita vangittu lisää


Irakin tiedotusministeri Mohammed Saeed al-Sahaf kertoi aamupäivällä, että Irak on ottanut lisää amerikkalaisia ja brittejä sotavangeiksi.

Al-Sahaf sanoi myös, että Irak saattaa esittää kuvia vangeiksi ottamistaan Apache-taisteluhelikopterin lentäjistä.

Irakin televisio näytti aamulla kuvia maassa olevasta helikopterista. Irakin mukaan kyseessä oli amerikkalaisten Apache-taisteluhelikopteri, joka oli ammuttu alas Karbalassa, noin 80 kilometriä Bagdadista etelään.

Yhdysvaltain sotilasviranomaiset ovat myöntäneet, että yksi amerikkalainen Apache-helikopteri on joutunut laskeutumaan.

Punainen Risti huolestunut sotavankien kohtelusta

Kansainvälinen Punainen Risti kovistelee sekä Irakia että länsiliittoumaa sotavankien kohtelusta.

Järjestö korostaa, että kansainvälinen oikeus sitoo kaikkia sodan osapuolia ja kieltää näyttämästä kuvamateriaalia sotavangeista.

Kuwaitissa työskentelevä Punaisen Ristin tiedottaja Tamara al-Rifai huomautti, että viime päivinä julkaistut lehti- ja televisiokuvat vangituista amerikkalais- ja irakilaissotilaista rikkovat Geneven sopimusta. Ainakin amerikkalaiset CNN ja MSNBC ilmoittivat illalla, etteivät ne aio näyttää vankivideoita lainkaan.

Punainen Risti ilmoitti lähestyneensä sekä Yhdysvaltain että Irakin viranomaisia päästäkseen tapaamaan molempien osapuolien ottamia sotavankeja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.